2013. aug 06.

F1 Massa tudja, hogy nincs biztonságban

írta: FormaNet
F1 Massa tudja, hogy nincs biztonságban

Felipe Massa nagyon is tisztában van azzal, hogy az utóbbi néhány versenyhétvégén mutatott formája valószínűleg nem lesz elegendő egy újabb ferraris szerződéshez. A brazil pilóta bízik benne, hogy a megfelelő kvalifikációs- és versenytempója mellett a szezon második felét a kiegyensúlyozottság jellemzi majd.

felipe massa - monaco.JPG

 

Jól indult Felipe Massa idei szezonja, hiszen az első két nagydíj időmérőjén, Ausztráliában és Malajziában legyőzte csapattársát, és egészen a Monacói Nagydíjig mindannyiszor a rajtrács első három sorából kezdhette meg versenyét. Az eredmények tekintetében is nagyjából itt ért véget a reményteli széria, és a Spanyolországban elért harmadik helye után újabb hullámvölgy következett. Amíg a szezon első öt versenyén összesen 45 pontot sikerült gyűjtenie, addig a következő öt nagydíj eredménye mindössze 16 pont volt.

A visszaesés természetesen a Ferrari részéről sem maradt reakció nélkül, és Luca di Montezemolo a minap egyértelművé tette, a szezon második felében több pontot és következetesebb teljesítmény vár brazil versenyzőjétől.

„Felipe egy gyors versenyző, és egy nagyszerű srác. De az elmúlt napokban vele is világosan tisztáztuk, hogy szükség van az eredményekre. Aztán a szezon bizonyos pontján majd leülünk, és megbeszéljük mit tegyünk”- nyilatkozta Montezemolo.

Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy az elnök szavai a szerződéshosszabbítás feltételei is egyben, és ezt Massa is tudomásul vette.

"Az eredmények fogják eldönteni, hogy itt maradok, vagy más csapathoz megyek. Az is egy lehetőség, hogy maradok, de a legfontosabb az eredményesség. A tempómmal elégedett vagyok – az időmérőkön és a versenyeken is, csak normálisan be kell fejezni a futamokat, és kiegyensúlyozott teljesítményre van szükség. Ha ez így történik, akkor az eredmények is jönni fognak” – elemezte helyzetét a brazil pilóta, akinek már tavaly is rezgett a léc csapatánál. Akkor azonban a nyári szünetet követően minden jóra fordult, és végül két év után, Szuzukában  újra megízlelhette a dobogón kapott pezsgő ízét.

Arra a kérdésre, hogy további dobogós eredmények, esetleg egy győzelem most is elegendő lenne-e a hosszabbításhoz, a 32 esztendős versenyző így válaszolt: „Addig nem lehet tudni, amíg a szerződést alá nem írod.” 

Arctica sportnapszemüveg

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 felipe massa formula-1