2013. aug 30.

F1 Schumacher szerint Vettel jó úton halad a hét vb cím felé

írta: FormaNet
F1 Schumacher szerint Vettel jó úton halad a hét vb cím felé

Sebastian Vettel jó úton halad negyedik világbajnoki címe felé, de egyelőre nem gondolkodik „schumacheri” rekordokban. A hétszeres bajnok szerint azonban könnyen lehetséges, hogy fiatal honfitársa hét világbajnoki címig menetel, és elárulta, hogy annak idején őt is motiválta a rekordok megdöntése. 

sebastian vettel - michael schumacher_2.JPG

A hét elején Sebastian Vettel viccesnek tartotta az összehasonlítást közte, és gyermekkori bálványa, Michael Schumacher közti összehasonlításokat, és elmondta, egyáltalán nem gondol arra, hogy megdönthetné a német legenda hét világbajnoki címének rekordját.

„Három világbajnoki címem van, ami nem hét. Ezt a rekordot túlszárnyalni nem egy olyan dolog, ami a következő néhány évben megtörténhet, szóval nem is gondolok rá. Volt pár nagyon jó évem, de ez egyik pillanatról a másikra megváltozhat” – nyilatkozta a napokban Vettel.

A tavalyi szezon végén visszavonuló 44 esztendős Schumacher ezt egy kicsit másként látja, hiszen Vettel 26 évesen úton van negyedik világbajnoki címe felé, amit ő 2001-ben 32 esztendősen ért el, így a Red Bull elsőszámú pilótájának még bőven van ideje rekordokat döntögetni.

„Övé a legjobb csomag, a bajnokságot pedig általában a legjobbak nyerik. A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Engem is ez motivált amikor versenyeztem, és végül el is értem. Higgyék el, ha felülmúlja, annak örülni fogok. Rövid idő alatt három világbajnoki címet nyert,  így miért is ne tudna nyerni hetet?”

Arctica sportnapszemüveg

Egy másik német legenda, a  ’70-es években a királykategóriában versenyző, és nem mellesleg a LeMansi24 órás kétszeres győztese,Hans-Joachim Stuck, azonban kételkedik abban, hogy Vettel valaha is legyőzi Schumachert ebben a statisztikában.

„Más idők járnak, és a körülmények is mások. Ha Schumacher egy éjszaka megálmodott egy új első szárnyat, akkor nagyjából a következő nap már ki is próbálhatta. A jelenlegi szabályozás miatt ez már nem lehetséges”- reagált Stuck a két versenyző összehasonlítására, mindemellett úgy véli, hogy Vettel sikerei nagyban függnek egy másik személytől, nevezetesen Adrian Newey-től.

„Ha bármilyen okból Newey nem lenne ott, akkor valószínűleg nagyon más lenne most a helyzet.”

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 michael schumacher sebastian vettel formula-1