2013. sze 06.

F1 Hamilton kezdett a legjobban Monzában

írta: FormaNet
F1 Hamilton kezdett a legjobban Monzában

A tavalyi Olasz Nagydíj győztese, Lewis Hamilton kezdett legjobban Monzában, majd a Mercedes brit versenyzőjét szorosan követte Fernando Alonso és Nico Rosberg. A listavezető Sebastian Vettel a negyedik legjobb időt autózta, követlenül Kimi Räikkönen Lotusa előtt. 

lewis hamilton_2.jpg

Napsütéses időben, 26 fokos melegben kezdődött az utolsó európai versenyhétvége, a következő napokra azonban kicsit hűvösebb időt jósolnak, a vasárnapi versenyen pedig az esőfelhők is megérkezhetnek a monzai létesítmény felé. Addig viszont a Pirelli közepes és kemény keverékei állnak a csapatok és pilótáik rendelkezésére.

Az első szabadedzésen három tesztpilóta is autóba ülhetett: A Caterhamnél Heikki Kovalainen kapta meg Giedo van der Garde kocsiját, a Force Indiánál Adrian Sutil helyett James Calado vezethetett, míg a Marussiánál Jules Bianchi pihent, és Rodolfo González gyűjtötte az adatokat. Közben Szergej Szirotkin megkezdte felkészülési programját a Saubernél, azaz már a helyszínen, a bokszból figyelhette az eseményeket.

Arctica sportnapszemüveg

Az első fecske Gonzalez volt egy 1.30 körrel, rajta kívül az első 30 percben a két McLaren és Max Chilton sorakozott fel, köztük Sergio Pérez már 1:26-os idővel állt az élen.  A gyakorlás második harmadában gyorsan megtelt a pálya, legkésőbb Paul di Resta és Esteban Gutierrez csatlakozott versenytársaihoz, miközben az élen már a négy top csapat versenyzői, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Nico Rosberg és Kimi Räikkönen 1.25-ös időkkel bérelték ki a legjobb helyeket. A négyeshez hamarosan csatlakozott a tavalyi Olasz Nagydíj futamgyőztese, Lewis Hamilton, aki fél órával a leintés előtt három századdal Alonso előtt állt az első helyen.

A leintésig ez a sorrend mindössze annyiban változott, hogy Rosberg átugrotta Vettelt, akinek csapattársa, Mark Webber csak a két McLaren után, a nyolcadik helyet foglalta el, míg a másik ferraris, Felipe Massa mindössze a 14. helyre elegendő időt autózta. A mezőny egyébként rendkívül szoros volt, hiszen még a brazil is csak bő nyolc századdal volt lemaradva az élen álló Hamiltontól. Webber után a top10-ben még Pastor Maldonado Williamse és Jean-Eric Vergne Toro Rossója kapott helyet.

Az első sikánnál több hiba is történt, ám egy versenyző sem tett kárt az autójában. A technika ördöge ezúttal Nico Hülkenberget vállára ült -  a német sauberje előbb váltóhibával küzdött, majd amikor visszatért a pályára, megállt.

000 facebook_banner.jpg

Első szabadedzés eredménye

 1. szabadedzés - monza.JPG

FormaNet, Varga Viktória

 

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 monza formula-1 olasz nagydíj