2013. okt 10.

F1 Alonso: Felipe semmivel sem lassabb Kiminél

írta: FormaNet
F1 Alonso: Felipe semmivel sem lassabb Kiminél

Miután Fernando Alonso idei vb címe gyakorlatilag elúszott, innentől kezdve a Ferrari leginkább a konstruktőri bajnokság második helyének megtartására-, és persze a következő évre összpontosít. Jövőre Kimi Räikkönen és Alonso egy rendkívül erős párosításnak ígérkezik, ám a spanyol szerint Massa ugyanolyan gyors, mint a finn bajnok, így a versenyképesség csakis azon fog múlni, hogy milyen konstrukcióval sikerül előrukkolni 2014-ben.

alonso.JPG

 

Bár az idei szezonból még öt futam van hátra, de nagyjából mindenki egyetért abban, hogy ez a bajnokság már eldőlt Sebastian Vettel és a Red Bull javára. Ennek tükrében – és persze a jelentős szabályváltozások miatt – sokan már most a 2014-es szezonkezdést várják, főleg amióta kiderült, hogy a Ferrari jövőre igen erős pilótafelállással próbálja felvenni a harcot a bajnokságban. Hogy Fernando Alonso és Kimi Räikkönen mennyire lehet sikeres párosítás, abban meglehetősen megoszlanak a vélemények, azt viszont tény, hogy a maranellóiak vezetősége már jó előre leszögezte, hogy egyik irányban sem lesz alárendelt viszony a csapaton belül, azaz minden tekintetben egyenlő feltételeket biztosítanak mindkét bajnok számára.

Alonsónak ugyan 2007-ből vannak rossz tapasztalatai az "egyenlősdivel" kapcsolatban, ennek ellenére már többször is elmondta, hogy nem tart Räikkönen érkezésétől. A bajnoki pontverseny második helyezettje úgy véli, jelenlegi csapattársa sem lassabb a Ferrari legutóbbi világbajnokánál, így csakis azon fog múlni a siker, hogy jövőre mennyire lesz versenyképes autó alattuk. 

„Azt hiszem jövőre Kimivel egy nagyon jó bajnokságot hozhatunk össze a Ferrarinak, és ismét megpróbálunk annyi pontot szerezni, amennyi csak lehetséges. De ami a sebességet illeti, szerintem Felipe semmivel sem lassabb (Kiminél), hiszen amikor együtt versenyeztek, akkor Felipe is volt annyira gyors, mint Kimi. Szóval ha lesz egy versenyképes autónk, akkor élvezni fogjuk a szezont, és nagyon jó dolgokat hozhatunk össze. Ha pedig nem lesz versenyképes a kocsi, akkor nagyjából hasonló lesz a helyzet a mostanihoz"- jósolta a 32 esztendős bajnok. 

 A spanyol bajnok a szezon hátralévő részében leginkább már csak élvezni szeretné a versenyzést, és legfőbb cél az, hogy csapata megtartsa a konstruktőri második helyet a Mercedesszel szemben. Ez utóbbi is nagy kihívásnak ígérkezik, hiszen a brackley-i gárda mindössze egy ponttal van lemaradva a Ferrari mögött.

„A hátralévő versenyeken igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük, hiszen tudjuk, hogy a bajnoki cím már szinte elérhetetlen. Megpróbáljuk élvezni a versenyeket, minden egyes alkalommal támadni fogunk, és harcolunk a konstruktőri bajnokságban. Nagyon kicsi a különbség köztünk és a Mercedes között, így továbbra is keményen kell dolgoznunk, mert meg kell tartanunk a második helyet. Mindemellett Koreában a Lotus is ledolgozott néhány pontot, éppen ezért Felipének és nekem is annyi pontot kell gyűjtenünk, amennyit csak lehetséges.”

000 facebook_banner.jpg

 FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

ferrari forma-1 kimi raikkonen fernando alonso formula-1