2013. okt 10.

F1 Vettel szerint szó sincs schumacheri dominanciáról

írta: FormaNet
F1 Vettel szerint szó sincs schumacheri dominanciáról

A bajnoki pontverseny éllovasa, Sebastian Vettel nem ért egyet Lewis Hamilton azon véleményével, hogy manapság a Formula-1 olyan, mint anno a 2000-es évek elején, amikor minden Michael Schumacher és a Ferrari dominanciájáról szólt. A háromszoros világbajnok szerint ugyan vannak kivételes esetek, de nagy általánosságban közel sincs akkora fölénye, mint honfitársának volt abban az időben.

vettel-hamilton.JPG

Sebastian Vettel a múlt hétvégén zsinórban negyedik diadalát aratta, és ezzel tovább növelte előnyét a bajnoki csatában. A Koreai Nagydíjon aratott győzelme után közvetlen riválisai nem csak végleg búcsút intettek az idei vb címnek, de Lewis Hamilton például a Schumacher-korszakhoz hasonlította Vettel uralmát, és a rajongók felé sajnálatát fejezte ki, amiért ismét unalmassá vált a bajnokság.

„Együttérzek a  szurkolókkal, mert jól emlékszem még arra az időre, amikor mindig Michael Schumacher nyert. Emlékszem, megnéztük a rajtot, aztán kicsit bealudtunk és a végére felébredtünk, mert úgyis tudtuk, hogy mi fog történni. Biztos vagyok benne, hogy manapság is ez van sok embernél. Legalábbis az én családomban ez a helyzet”- nyilatkozta a Mercedes brit pilótája a hét elején.

Vettel szerint azonban nem is lehet összehasonlítani a két korszakot. „Azt hiszem ez teljesen más korszak. Talán egy verseny, a szingapúri kivétel volt, ahol hihetetlen módon, körönként két másodperccel gyorsabbak tudunk lenni, mint a mögöttünk lévők. De nyilván ez sok mindenen múlott, hogy kik voltak mögöttünk, milyen gumikon és így tovább. Összességében azt mondanám, hogy ha megnézzük Koreát  - ami szerintem jobban hasonlít Spára -, akkor láthatjuk, hogy a különbség három és hat másodperc között volt a teljes futamot nézve. Tíz évvel ezelőtt szerintem ez 30-60 másodperc körül volt, ami azért elég nagy különbség” – ecsetelte a címvédő a csütörtöki sajtótájékoztatón.

„Ne értsenek félre, jó dolog azt látni, hogy három másodperc az előny, ugyanakkor jól tudod, hogy elég egy apró hiba, és máris odavan. Szóval ez a három másodperc semmi a 30 vagy 60 másodperchez képes.”

Arctica sportnapszemüveg

Hamilton később úgy érezte, hogy némi magyarázatra szorul a Koreai Nagydíj után tett nyilatkozata miatt, és a Twitteren bókokkal halmozta el a Red Bull elsőszámú pilótáját.

"Seb egy nagyszerű bajnok!  Mindemellett egy nagyszerű ember, aki vicces és szerény. Megérdemli a sikereit! Csodálom az elkötelezettségét, és azon képességét, hogy következetesen és hibátlanul teljesít. Ez egy igazi bajnok védjegye. Függetlenül attól, hogy én- vagy bárki más mit gondol a kocsijáról, összességében tökéletes munkát végez. Hálás vagyok azért, hogy egy olyan korszakban versenyezhetek, ahol ilyen nagyszerű pilóták vannak, mint ő” – írta Hamilton saját Twitter oldalán, amit ugyan Vettel nem olvashatott, hiszen köztudott, hogy nem rajong a közösségi oldalakért, de a sajtótájékoztatón elmondta, hogy hallott a bókról, és persze köszöni szépen.

„Nyilván mindig nagyon jó dolog ilyesmit hallani, és csak viszonozni tudom. Szerintem megvan a kellő tisztelet a versenyzők között, de persze van sok minden más is, amit leírnak vagy pletykálnak. Úgy vélem a legfontosabb az, hogy amikor odamész a versenytársadhoz, akkor érezhető legyen a kölcsönös tisztelet.”

„Lewis jelenleg az egyik legjobb versenyző a Formula–1-ben. Mostanában elég jól kijövünk egymással, így csak annyit tudok mondani, hogy köszönöm szépen a dicsérő szavakat.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 sebastian vettel formula-1