2013. okt 12.

F1 Webber zárt az élen a 3. edzésen, Vettelt KERS probléma hátráltatta

írta: FormaNet
F1 Webber zárt az élen a 3. edzésen, Vettelt KERS probléma hátráltatta

A pénteki nap legjobbja, Sebastian Vettel ugyan nem tudta megmutatni mit tud egy gyorskörön, de csapattársa, Mark Webber tartotta helyette a frontot, és a két Mercedest megelőzve a harmadik szabadedzés leggyorsabb körét jegyezte. 

red bull webber-szuzuka.jpg

A Japán Nagydíj hétvégéjének első napján - nem nagy meglepetésre - a Red Bullok zártak az élen. Sebastian Vettel közvetlen üldözői meglehetősen bizonytalanul értékelték napjukat, és általánosságban elmondható, hogy mindannyian inkább a hosszú etapokban látják a reménysugarat. Pénteken sok baleset történt, többen is összetörték autójukat, sőt Jules Bianchi és Sergio Pérez olyannyira, hogy mindketten új kasznit kaptak mára. Akadtak akik megúszták károk nélkül a „botlásokat”, többek között a kavicságyban ragadt Kimi Räikkönen és a többször megpördülő Fernando Alonso is. Kicsúszások természetesen most sem maradtak el, sőt félidőnél egy újabb balesetet is láthatott a japán közönség. Ezúttal Adrian Sutil Force Indiája landolt a falban, miután a Spoon kanyar kijáratánál megpördült. A kocsi alaposan megsérült.

Közben a pályát a Red Bullok uralták. Húsz perc elteltével már csak a két Ferrari hiányzott, az élen pedig Webber és Vettel foglalt helyet. Nem sokkal ezután a Lotusok is közbeszóltak, sőt még a kemény keveréken Romain Grosjean az élen álló ausztrált ugrotta át, míg finn csapattársa Vettelt előzte be. Mögöttük a két Mercedes, valamint Felipe Massa, Jenson Button és Fernando Alonso hármasa sorakozott fel, és ez utóbbi már közel egy másodperces lemaradásban volt az első helyet elfoglaló Grosjeannal szemben.

A sorrend nem sokban változott egészen az utolsó tíz percig, amikor az időmérős körökre előkerültek a lágyabb Pirellik. Vettel ezen már nem tudta megmutatni mit tud, ugyanis KERS probléma miatt nem tudott visszatérni versenytársaival a pályára.

A nagyok közül Alonso és Massa indította meg a hajrát, és első nekifutásra a harmadik-negyedik helyre ugrottak fel az opciós gumikon, de a 2-es számú Red Bull pillanatokon belül bő hét tizedet vert a Ferrarikra. A két Mercedes az opciós gumikon felzárkózott Webber mögé, Grosjean pedig visszacsúszott a negyedik helyre. Az ötödik-hatodik helyen záró Ferrarik mögött még Button, Räikkönen, Vettel és Hülkenberg fért be a legjobb tízbe. A nagy forgalom miatt sokan nem tudtak megfelelő gyorskört teljesíteni

000 facebook_banner.jpg

Harmadik szabadedzés eredménye: 

3. szabadedzés_1.JPG

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

forma-1 red bull szabadedzés japán nagydíj formula-1