2013. okt 22.

F1 Orosz versenyző veszi át Ricciardo helyét a Toro Rossónál

írta: FormaNet
F1 Orosz versenyző veszi át Ricciardo helyét a Toro Rossónál

A Scuderia Toro Rosso hétfő este jelentette be, hogy hogy jövőre Daniil Kvyat veszi át a Red Bullhoz szerződő Daniel Ricciardo helyét.  A 19 esztendős orosz versenyző jelenleg második helyen áll a GP3-as bajnokságban, és a Formula3-ban is ért el sikereket idén. A csapat többek között ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel magyarázta döntését, mely sokakat meglepett, hiszen eddig a portugál Antonio Felix da Costa tűnt legbiztosabb befutónak.

toro rosso.JPG

Jövőre bekerül a száguldó cirkusz programjába az Orosz Nagydíj, és az ottani közönség most már egészen biztos, hogy nem marad hazai versenyző nélkül. Vitalij Petrov után Daniil Kvyat lesz a második orosz versenyző a sportág történelmében, illetve valószínűleg a Sauber szintén orosz pilótát fog bejelenteni a 18 éves Szergej Szirotkin személyében.

A Red Bull junior programjában résztvevő Kvyat idén a GP3-ban és a Formula3-ban is megmutathatja tehetségét, mindemellett Silverstone-ban tesztelhette a Toro Rossót, múlt héten pedig Red Bull-t is vezethetett egy egyenesfutási teszten. Az orosz tehetség meggyőzte a csapatvezetést.

„Örömünkre szolgál, hogy tovább folytatjuk a Red Bull junior programjának politikáját. Daniil erős teljesítményével lenyűgözte a csapatot, és nagyon informatív szakmai visszajelzésekkel szolgált a fiatal pilóták tesztjén Silverstone-ban. Mindez azt mutatja, hogy rendben vannak azok az alapok – ahonnan majd fejlődni tud. Számára ez a lehető legjobb időpont, hogy elkezdje F1-es pályafutását”- mondta Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke.

Kvyat izgatottan várja a következő évet: „Egy álmom vált valóra. Szeretnénk köszönetet mondani a Red Bullnak, valamint a Toro Rossónak ezért a felbecsülhetetlen értékű lehetőségért. Mióta elkezdtem gorkartos pályafutásomat, azóta Formula-1-es pilóta akarok lenni, és most ez a kívánságom valóra válik a következő évben. Egy rövid időre már ízelítőt kaphattam arról, hogy milyen a Toro Rosso csapatával együtt dolgozni, amikor Silverstone-ban vezethettem náluk. Mivel Olaszországban élek és beszélem az olasz nyelvet is, ezért biztos vagyok benne, hogy könnyen beilleszkedem majd a csapatba.”

A hoppon maradt 22 esztendős Antonio Felix da Costa csalódottan fogadta a hivatalos bejelentést, de természetesen gratulált az orosz versenyzőnek.

„Fájdalmas, de ez van. Nagyon örülök Daniilnek, és annak hogy továbbra is a Red Bull családján belül történt a választás. Élvezd ki haver!”- írta a Twitteren a Formula Renault 3.5-ben versenyző portugál. 

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

forma-1 toro rosso formula-1 daniil kvyat