2013. nov 01.

F1 Vettel vezetésével a két Red Bull zárt az élen a 2. szabadedzésen

írta: FormaNet
F1 Vettel vezetésével a két Red Bull zárt az élen a 2. szabadedzésen

A második szabadedzésen helyreállt a „rend” Abu-Dzabiban, azaz élre állt a két Red Bull Sebastian Vettel és Mark Webber sorrendben. Harmadik helyen a Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton végzett, miközben a Ferrarik továbbra is gyengélkedtek, a délelőtti gyakorlás legjobbját, Romain Grosjeant pedig műszaki problémák hátráltatták. 

vettel -abu dzabi.jpg

 

Világosban kezdődött és lámpafénynél ért véget az Abu-Dzabi Nagydíj második szabadedzése, és mivel a szombati kvalifikáció és vasárnapi verseny is ugyanebben az időpontban lesz, így a csapatok most készülhettek fel igazán a hétvége további megmérettetéseire.

Az installációs köröket követően Kimi Räikkönen 1:44.360-tal adta meg az alaphangot, és alig telt el negyed óra, máris hiánytalan volt a névsor, melyet ekkor Sebastian Vettel, Nico Rosberg és Romain Grosjean hármasa vezetett.  A német körideje már 1:42-höz közelített, ám végül a közepes gumikon nem sikerült átszakítani ezt a határt. A keményebb gumikon – csapattársát megelőzve - egyébként Mark Webber futotta a legjobb időt (1:43.021), ekkora azonban már előkerültek a lágy keverékek is, amivel Räikkönen rögtön egy 1:41-es kört repesztett.

Miközben a finn tovább javított, megérkeztek a Mercedesek is az opciós abroncsokkal, és a lemenő napban Lewis Hamilton második nekifutásra átvette a vezetést 1.41.690-es körével. Sokáig ő sem élvezhette a legjobb helyet, ugyanis mindkét Red Bull hátrébb tessékelte, így a hosszú etapok megkezdése előtt Vettel, Webber, Hamilton és Räikkönen sorrend alakulat ki, és ez a leintésig így is maradt.

Néhány kicsúszás és technikai malőr nem maradt el a másfél óra alatt: a nagy bukótereknek köszönhetően a kicsúszásokat simán megúszták a versenyzők, a technikai hibákat már kevésbé. Buttont és Di Restát például deffekt hátráltatta, Grosjeannak egy fékhiba miatt kellett több időt a boxban vesztegelnie, Hamiltonnál pedig a differenciálművel voltak gondok.Az első szabadedzés favoritja, Grosjean csak a 12. lett, de neki éppen a lágy keverékeken futott köridőknél jött a műszaki probléma, majd később már hosszú etapokra tért vissza, de még jócskán a leintés előtt újra vissza kellett térnie szerelőihez, és ekkor véget is ért számára a munka. 

Csapattársa, azonban a negyedik legjobb időt hozta össze a délután folyamán, és mindössze szűk négy tizeddel maradt el Sebtől. A finn bajnok mögött Rosberg valamint a két McLaren sorakozott fel, míg a Ferrarik a 8. és 10. helyen zártak, köztük pedig Nico Hülkenberg Sauberje fért még be a top10-be.  A 10. helyen záró Felipe Massa már több mint egy másodperces lemaradásban volt a listavezetőhöz képest. 

000 facebook_banner.jpg

Második szabadedzés eredménye:

2. szabadedzés -abudzabi.JPG

Első szabadedzés eredménye

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 vettel red bull szabadedzés formula-1 abu-dzabi