2013. nov 03.

F1 Stewart úgy tudja, az austinig rendeződnek Räikkönen és a Lotus problémái

írta: FormaNet
F1 Stewart úgy tudja, az austinig rendeződnek Räikkönen és a Lotus problémái

A háromszoros világbajnok legenda, a manapság a Lotus tanácsadójaként tevékenykedő Sir Jackie Stewart úgy értesült, hogy legkésőbb az austini versenyhétvégéig rendeződnek az anyagi dolgok Kimi Räikkönen és csapata között, ezzel együtt bízik benne, hogy a finn végigversenyzi a szezont a Lotusszal.

jackie stewart - kimi.JPG

Egy ideje már nem titok, hogy a Lotus F1 Team anyagi problémákkal küzd, többek között Kimi Räikkönen ezért is döntött a távozás mellett. A 2007-es bajnok elismerte, hogy már tavaly is voltak gondok a fizetésével, és ez a helyzet ebben a szezonban sem javult. Räikkönent köztudottan elég nehéz kihozni a sodrából, ám mostanra odáig jutott, hogy már Abu-Dzabiban sem akart rajthoz állni. Végül pénteken mégiscsak munkához látott, de kijelentette, hogy amennyiben a csapat nem rendezi felé - állítólag 15 millió eurós - adósságát, úgy a szezon utolsó két versenyére már nem utazik el.

„Csak azért vagyok most itt, mert úgy tűnik, hogy bizonyos kérdésekben sikerült közös nevezőre jutnunk. Élvezem a versenyzést, szeretek vezetni, de ennek egy nagy része az üzletről szól. Valahol meg kell húzni a határvonalat, és ha azt átlépik, az már nem az én hibám”- nyilatkozta pénteken az újságíróknak Räikkönen. 

Kimi eddig ebben az évben egy centet sem kapott a Gerard Lopez  tulajdonában lévő Genii Capitaltól, mely egyben a Lotus tulajdonosa. A 73 esztendős F1-es legenda, Sir Jackie Stewart Abu-Dzabiban a német Sky televíziónak adott nyilatkozatában igyekezett kicsit lehűteni a kedélyeket, és elárulta, hogy tudomása szerint legkésőbb az Amerikai Nagydíjig rendeződni fognak a dolgok.

„Jelenleg úgy tűnik, hogy a csapat nem rendelkezik annyi készpénzzel, hogy kifizesse a versenyzőket és néhány beszállítót, de remélem gyorsan meg tudják oldani a dolgot.”

„A tulajdonos azt mondta nekem, hogy legkésőbb az austini versenyig megoldja ezt a problémát. Remélem így is lesz, és Kimi végigfutja a szezont. Ő egy nagyszerű pilóta, és remek eredményeket szállított idén a csapatnak” – mondta Stewart, aki ezzel együtt a Lotus is megvédte, mondván a mai gazdasági környezetben sajnos több alakulat is hasonló nehézségekkel küzd.

„Nagyon szűkös a keret, de ez több csapatra is igaz. Legalább három olyan alakulatról tudok, amely a mai napig nem fizette ki versenyzőjét.”

Persze a középmezőnyben meglehet, hogy nem csodálkoznak ilyesmin, ám egy világbajnok versenyzőtől eddig még nem igazán hallottunk ilyen történetet. A Formula-1 nagyura, Bernie Ecclestone sem hagyta szó nélkül az igen nagy port kavaró sztorit, és bár sajnálja Räikkönent, de szerinte el lehet kerülni az ilyen kellemetlenségeket, ha szerződéskötéskor kicsit alaposabb az ember.

„Kimi aláírt egy szerződést valakivel, és annak most fizetnie kell. Mindent el kell követniük azért, hogy a lehető leghamarabb kifizessék. Sajnálom Kimit, de egy kicsit ésszerűbben kellett volna megkötnie a szerződést. Pontosan tudnia kell, hogy mit írt alá. Ha nekem vezetne, én már biztosan fizettem volna neki. Nem vagyok a menedzsere, de én biztos nem engedtem volna, hogy ilyen bajba kerüljön. Ha ki akarja hagyni ezt a pár versenyt, akkor az az ő dolga" - nyilatkozta a brit milliárdos. 

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

jackie stewart lotus forma-1 kimi raikkonen formula-1