2013. nov 04.

F1 Alonso a fogát és a motivációját sem vesztette el Abu-Dzabiban

írta: FormaNet
F1 Alonso a fogát és a motivációját sem vesztette el Abu-Dzabiban

A Ferrari spanyol pilótája, Fernando Alonso Abu-Dzabiban ötödikként ért célba, ám a versenyen egy rázókövön való átugratásnál beszerzett hátfájás miatt kórházba szállították kivizsgálásra. A kétszeres bajnok mindenkit megnyugtatott, hogy Austinra rendbe jön, és felsorakozik a rajtrácsra, hiszen van még dolga bőven a hátralévő két nagydíjon. 

alonso - abu-dzabi.JPG

Fernando Alonso az Abu-Dzabi Nagydíj után kórházba került, de a Ferrari szóvivője mindenkit megnyugtatott, hogy mindössze az FIA által előírt rutinvizsgálatokat kellett elvégezni és az orvosok mindent rendben találtak.

A 32 esztendős bajnok a második boxkiállása után nagy lendülettel száguldott vissza a pályára, amikor az éppen megérkező Jean-Eric Vergne Toro Rossója került útjába, és ahhoz, hogy elkerülje az ütközést, 150km/órás sebességgel, a rázókövön átugratva vágta le a kanyart. Az esetet később a versenybíróság is vizsgálta, és végül eltekintett a szankciótól, ám az incidens közben a Ferrariban bejelzett az a riasztó, ami akkor jelez, ha a pilótát 18G feletti erőhatás éri. Ha ez megtörténik, akkor a leintést követően kötelező az orvosi vizsgálat.

Alonso már a futam utáni kötelező interjúk során elmondta, hogy fáj a háta, ami mint kiderült, 25G függőleges irányú terhelést kapott a rázókövön áthajtás közben.

„Még megvan az összes fogam”- poénkodott a spanyol a leintést követően.

„A hátam fáj egy kicsit, mert elég nagy ütést kapott. Beriasztott a karosszérián lévő jelző, ami a G erőket méri, és ilyen esetben riasztást küld az orvosi autónak. Remélhetőleg rendben leszek Austinig”

Alonso arról is beszélt, hogy tulajdonképpen nem volt más választása a boxból kifelé jövet, hiszen Jean-Eric Vergne nem hagyott helyet. 

„Amikor kihajtottam a boxutcából, a Toro Rosso mellé érkeztem, és nem volt elég hely. Ilyenkor vagy láthatatlanná válsz, vagy kénytelen vagy elhagyni a pályát. A szabályok szerint ha egy autó melletted van, mindig helyet kell hagyni neki. Ő ezt nem tette meg, így kénytelen voltam elhagyni a pályát”- ecsetelte a történteket a kétszeres bajnok, aki végül az ötödik helyen szelte át a célvonalat. Az eredménnyel nagyon elégedett, ráadásul az összetett pontversenyben megerősítette második helyét Kimi Räikkönennel szemben, akinek ezúttal mindössze két kanyarig tartott a versenye.

A hátralévő két nagydíjon még max 50 pont gyűjthető, Fernando jelenleg 34 egységgel előzni meg jövőbeni csapattársát, és nem titkolja, hogy nagyon sokat jelentene neki, ha ez a sorrend nem is változna.

„Tudván, hogy nem a második leggyorsabb autót vezetem, így a bajnoki második hely egy külön győzelem lenne számomra. Persze egy második hely mindig csalódás, de személyes szempontból nagyon jó lenne”- ismerte el a Ferrari klasszisa, akit a jelenlegi helyzetben az motivál leginkább, hogy minden egyes versenyen az autó lehetőségein felül teljesítsen.

„Már 13 éve vagyok az F1-ben, és mindig, minden versenyen 120 százalékon teljesítek. Hatalmas figyelem irányul rám, és nagyok az elvárások. Minden versenyre úgy érkezem, hogy mit tehetnék még annak érdekében, hogy javíthassunk az eredményeken. Tudom, hogy mindig hozzá kell tenni valami extrát, és ez az én motivációm, mert az emberek azt várják tőlem, hogy hozzam azt a pluszt, én pedig megpróbálom megcsinálni.”

Csapata jelenleg 11 ponttal a Mercedes mögött áll a harmadik helyen, és ebben a csatában még maximum 86 pontot gyűjthet egy-egy alakulat a szezon végéig, így természetesen a második hely megtartása mellett Alonsónak az is egyértelmű célja, hogy visszasegítse a maranellói gárdát a Red Bull mögé.

„A motivációnk elég nyilvánvaló. A konstruktőri második hely nem egy vb cím, de azért egy elég jó cél számunkra.”

Hétfőn délután a spanyol bajnok Twitteren köszönte meg rajongóinak a sok jókívánságot amit tegnap óta kapott, és elárulta, hogy a délután folyamán még további vizsgálatok várnak rá, de az éjszakája viszonylag nyugodtan telt, és hozzátette, hogy mindent megtesz azért, hogy az Amerikai Nagydíjra teljesen felépüljön. 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

ferrari forma-1 fernando alonso formula-1 abu-dzabi