2013. nov 11.

F1 Hivatalos: Massa a Williamsnél folytatja

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: Massa a Williamsnél folytatja

Hétvégi ferraris búcsúztatója után ma hivatalosan is megerősítést nyert, hogy Felipe Massa jövőre a Williams F1 Team színeiben folytatja Formula-1-es pályafutását. A 32 esztendős brazil versenyző Pastor Maldonado helyét veszi át.

felipe massa_1.JPG

 

Mozgalmas napjai vannak Felipe Massának, hiszen hétvégén még a Scuderia Ferrari nagyszabású médiarendezvényének keretén belül, tizenötezer rajongó előtt búcsúzott az olasz gárdától, majd egy nappal később a Williams F1 Team hivatalosan is megerősítette érkezését.  Massa jövőre Valtteri Bottas csapattársaként sorakozik fel a rajtrácsra, és reméli, hogy tapasztalatával segíthet a Williamsnek átlendülni ezen a nehéz időszakon.

„A Williams minden idők egyik legsikeresebb és legfontosabb csapata a Formula-1-ben. Amikor gyerek voltam mindig is arról álmodtam, hogy egyszer majd a Williamsnél, a Ferrarinál vagy a McLarennél versenyzem, és örülök, hogy a ferraris időszakom után most egy újabb sport ikonhoz csatlakozhatok. Jó visszaemlékezni arra, hogy néhány nagy brazil versenyző is vezetett a Williamsnél, így a nemzetünket erős kötelékek fűzik a csapathoz. A 2014-es jelentős szabályváltozásoknál remélem hasznos lesz majd a tapasztalatom, és remélem segíthetek majd átlépni ezen a nehéz időszakon. Mióta itt versenyzem, nem emlékszem ilyen horderejű változásokra, így teljes mértékben készen állok arra a feladatra, hogy a csapattal együtt megtaláljuk a helyes irányt. Nagyon motivált vagyok, és a kezdetektől keményen fogok dolgozni, ami egy nagyon izgalmas és újfajta kihívás lesz pályafutásomban”- nyilatkozta Felipe.

A legendás istálló alapító csapatfőnöke, Sir Frank Williams természetesen a brazil tapasztalatára épít: „Örömmel jelentjük be 2014-es felállásunkat, és üdvözöljük Felipét a Williams-családban. Ő egy kivételes tehetség és egy igazi harcos a versenypályán. Mindemellett rengeteg  tapasztalatot hoz magával, mellyel megkezdjük új fejezetünket ebben a történetben.”

Massa mellett Valtteri Bottas kezdheti meg második F1-es szezonját 2014-ben.

„Hiszek a Williamsben, és tudom, hogy a jövőben sokkal jobbak lehetünk. Alig várom, hogy Felipe csapattársa legyek. Ő egy gyors és tapasztalt pilóta, és együtt mindent megteszünk majd az autó fejlődéséért, és azért, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük a következő szezonban. Egész télen azon fogunk dolgozni, hogy felkészüljünk a 2014-es kihívásokra. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, különösen Franknek és Calire-nek, hogy bíznak bennem” – nyilatkozta a finn versenyző. 

A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams egyébként elárulta, hogy Pastor Maldonado döntött a távozás mellett, és a pilótával együtt a csapat szponzora, Venezuela állami olajvállalata, a PDVSA is elhagyja a csapatot. 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 williams felipe massa formula-1