2013. nov 29.

F1 A Lotusnál is betöltötték az üres helyeket - Grosjean mellé Maldonado érkezik

írta: FormaNet
F1 A Lotusnál is betöltötték az üres helyeket - Grosjean mellé Maldonado érkezik

A Lotus F1 Team pénteken hivatalosan is megerősítette, hogy a Williamstől átigazoló Pastor Maldonadóval és jelenlegi versenyzőjével, Romain Grosejannal vág neki a 2014-es szezonnak.

 maldonado.JPG

 

Nem nagy meglepetés, hogy Pastor Maldonado kiütötte a nyeregből Nico Hülkenberget, hiszen egy ideje már nem titok, hogy az enstone-i alakulat anyagi források terén nem tudja felvenni a versenyt a nagyokkal, így a csapat lecsapott Maldonado, azaz a vele érkező PDVSA pénzére. A venezuelai olajvállalat vezetője, Rafael Ramírez néhány napja már megszellőztette, hogy a Lotushoz készülnek, és péntek délután mindez hivatalosan is megerősítést nyert. 

„Fantasztikus lehetőség számomra, hogy 2014-ben csatlakozhatok a Lotus F1 Teamhez. Nem titok, hogy szerettem volna váltani és előrelépni a Formula-1-es karrierem szempontjából, és a Lotus F1 Team kínálta a legjobb lehetőséget számomra, hogy a következő évben egy versenyképes szezonom lehessen. A szabályok és az autók jelentős megváltoznak, az időzítés tehát nagyon jó az újrakezdéshez. Alig várom már, hogy fekete-arany színekben versenyezzek” - mondta a venezuelai pilóta, aki miután 2010-ben megnyerte a GP2-es bajnokságot, 2011-ben az első venezuelai versenyzőként debütált a királykategóriában. Eddig a Williams csapatát erősítette, és tavaly megszerezte élete első (és eddig egyetlen) futamgyőzelmét a szériában, végül 45 ponttal zárta második szezonját. Ehhez képest idén egyetlen egy pontot sikerült összekaparnia, így az összetettben csak a Marussia és a Caterham nulla pontos pilótáit és a két versenyre beugró – szintén nulla pontos – Heikki Kovalainent előzte meg.

Maldonado jövőre Romain Grosjean mellett bizonyíthat, miután a csapat a francia pilóta szerződéshosszabbítását is megerősítette.

„Nagyon boldog vagyok, hogy hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a Lotus F1 Teammel folytathatom a következő szezont. Az elmúlt év fantasztikus volt számomra. Jól működünk együtt és mindenkit ismerek már Enstone-ban, ahol mindenki nagyon motiváltan dolgozik minden egyes pontért. Nagyon izgatott vagyok a jövő évi autó miatt, és alig várom már a szezon előtti teszteket, hogy pályára hajtsunk az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt” – nyilatkozta szerződéshosszabbításáról Grosjean. 

Eric Boullier csapatfőnök először is Grojeant méltatta, majd üdvözölte a csapat új pilótáját.

"Örömömre szolgál, hogy hivatalosan is megerősíthetjük, hogy Romain Grosjean a következő szezonban is a Lotus F1 Team versenyzője lesz. A 2013-as szezon második felében megmutatta, hogy valóban egy hatalmas tehetség, és fantasztikus lehetőség rejlik benne 2014-re. Romain csapattársa Pastor Maldonado lesz, akit jól ismerek már 2005 óta, amikor is a Formula Renault 3.5 sorozatban a DAMS csapatának versenyzője volt. Nyilvánvaló, hogy Pastornak megvan a sebessége - ezt már 2010-ben bizonyította, amikor a GP2 bajnoka lett, majd ezt követően erős versenyeket futott a Williams F1 Teamnél is. Biztos vagyok benne, hogy megfelelő környezetet tudunk biztosítani számára ahhoz, hogy tehetségét rendszerese bizonyítani tudja a versenypályákon. Több mint két éve dolgozunk az új autón, és bízunk benne, hogy nagyon jó megoldásokkal készülünk az előttünk álló kihívásokra. Azt hiszem a Lotus F1 Team Romainnal és Pastorral okozhat majd jónéhány meglepetést."

 

Alakul a 2014-es rajtrács:

RED BULL

Versenyzők: Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo. Motor: Renault .

FERRARI

Versenyzők: Fernando Alonso és Kimi Räikkönen. Motor: Ferrari.

MERCEDES

Versenyzők: Lewis Hamilton és Nico Rosberg (szerződés alapján). Motor: Mercedes.

LOTUS

Versenyzők: Romain Grosjean, Pastor Maldonado Motor: Még nincs bejelentve

MCLAREN

Versenyzők: Jenson Button és Kevin Magnussen. Motor: Mercedes.

SAUBER

Versenyzők: Még nincs bejelentve. Motor: Ferrari .

FORCE INDIA

Versenyzők: Még nincs bejelentve. Motor: Mercedes .

WILLIAMS

Versenyzők: Felipe Massa és Valtteri Bottas. Motor: Mercedes .

TORO ROSSO

Versenyzők: Jean-Eric Vergne és Daniil Kvjat. Motor: Renault .

CATERHAM

Versenyzők: Még nincs bejelentve.  Motor: Renault .

MARUSSIA

Versenyzők: Jules Bianchi, a második pilóta még nincs bejelentve. Motor: Ferrari .

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma-1 autosport formula-1 pastor maldonado romain grosjean