2013. dec 21.

Hivatalos: Esteban Gutiérrez marad a Sauber versenyzője

írta: FormaNet
Hivatalos: Esteban Gutiérrez marad a Sauber versenyzője

Három hely maradt még a 2014-es rajtrácson, miután a Sauber is bejelentette Adrian Sutil jövőbeni csapattársát. A Formula-1-es versenyzőként tavaly debütáló Esteban Gutiérrez jövője jó ideig bizonytalan volt, ám ma hajnalban hivatalossá vált, hogy csapata meghosszabbította szerződését, így 2014-ben is a Sauber színeiben bizonyíthat.

esteban gutierrez.PNG

Esteban Gutiérrez még 2009-ben került a Sauber F1 Teamhez, és versenyzőként idén bizonyíthatott először. szériában. Első F1-es évét a legjobb újoncként zárta a pilóták pontversenyében, ám eredmények tekintetében ezt a „címet” mindössze hat ponttal hozta össze, amit a Japánban elért hetedik helyének köszönhetett. A gyengélkedő C32-vel a tapasztaltabb csapattárs, Nico Hülkenberg is csak nyolc pontot gyűjtött, így nem meglepő, hogy a 22 esztendős mexikói tehetség látszólag nehezen vette fel a királykategória ritmusát. A csapatfőnök, Monisha Kaltenborn ezzel együtt úgy látja, hogy Gutiérrez versenyről versenyre folyamatosan fejlődött, éppen ezért biztos benne, hogy 2014-ben eredmények terén is megmutatkozik majd az idén gyűjtött tapasztalat.

„Nagyon örülünk, hogy Esteban 2014-ben is nálunk vezet, mert úgy gondoljuk, hogy egy tehetséges fiatal versenyző. A legutóbbi szezonban újoncként első kézből tapasztalhatta meg, hogy mennyire nehéz a belépő a Formula-1-be. Ennek ellenére mindvégig folyamatosan javult mind az időmérőkön, mind a versenyeken, végül pedig legjobb újoncként végzett a bajnokságban. Gyakran előfordul, hogy az eredmények nem megfelelően tükrözik a teljesítményt. Biztos vagyok benne, hogy Esteban az eredmények tekintetében is hasznosítani tudja majd tapasztalatát, és ebben segítségére lesz az a tény, hogy már nagyon jól ismeri a csapat össze tagját” – nyilatkozta a Sauber hivatalos közleményében Kaltenborn.

Gutiérrez helyére sokáig egy orosz tehetség, Szergej Szirotkin pályázott, így valószínűleg most nagy kő esett le a mexikói pilóta szívéről.

"Boldog vagyok, hogy továbbra is a Sauber F1 Team versenyzője lehetek. Az elmúlt szezonban egy meredek tanulási görbét jártam be, de a csapattal szoros együttműködésben folyamatosan javulni tudtam. Ez lesz a negyedik évem a csapattal, versenyzőként pedig a második, és úgy érzem, készen állok a következő lépésre. 2014-ben óriási technikai kihívások várnak ránk, ezért fontos, hogy már jól ismerem azokat az embereket, akikkel együtt fogok dolgozni. Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy fejlődjünk, és a legjobb tudásom szerint segítsem a csapatot "- mondta optimistán Adrian Sutil jövőbeni csapattársa.

szergej szirotkin.PNGA Gutiérrez helyére ácsingózó 19 esztendős orosz tehetség egyelőre tesztpilóta állást kapott Peter Sauber csapatától. 

„Nagy lehetőség számomra, hogy a Sauber F1 Team tesztversenyzője lehetek. Keményen fogok dolgozni azon, hogy fejlődjek, és szeretném a maximumot kihozni ebből a lehetőségből. A Formula-1 nagyon összetett, ezért is fontos egy ilyen lehetőség. Jövőre a fő hangsúly a World Series by Renault-n lesz, ami egy nagyon versenyképes sorozat. Ez is egy jó lehetőség arra, hogy még jobban felkészüljek a következő nagy lépésre”- nyilatkozta a bejelentést követően Szergej Szirotkin. 

 

000 facebook_banner.jpgAlakul a 2014-es rajtrács:

RED BULL

Versenyzők: Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo. Motor: Renault

FERRARI

Versenyzők: Fernando Alonso, Kimi Räikkönen. Motor: Ferrari

MERCEDES

Versenyzők: Lewis Hamilton, Nico Rosberg Motor: Mercedes

LOTUS

Versenyzők: Romain Grosjean, Pastor Maldonado Motor: Renault

MCLAREN

Versenyzők: Jenson Button, Kevin Magnussen. Motor: Mercedes

SAUBER

Versenyzők: Adrian Sutil, Esteban Gutierrez  Motor: Ferrari

FORCE INDIA

Versenyzők: Nico Hülkenberg, Sergio Pérez Motor: Mercedes

WILLIAMS

Versenyzők: Felipe Massa, Valtteri Bottas. Motor: Mercedes

TORO ROSSO

Versenyzők: Jean-Eric Vergne, Daniil Kvjat. Motor: Renault

CATERHAM

Versenyzők: Még nincs bejelentve.  Motor: Renault

MARUSSIA

Versenyzők: Jules Bianchi, a második pilóta még nincs bejelentve. Motor: Ferrari 

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 autosport sauber formula-1 esteban gutierrez