2014. jan 13.

F1 70 éves korában elhunyt Jenson Button édesapja, John Button

írta: FormaNet
F1 70 éves korában elhunyt Jenson Button édesapja, John Button

Vasárnap 70 éves korában elhunyt Jenson Button édesapja, a volt rallycross versenyző, John Button. Egyik barátja talált rá dél-franciaországi otthonában, halálának oka valószínűleg szívroham.

jenson button - john button.JPG

Jenson Button képviselője ma délután megerősítette a szomorú hírt: „Nagy szomorúsággal és sajnálattal kell megerősítenem, hogy John Button otthonában, Dél-Franciaországban vasárnap elhunyt. Még meg kell várnunk a hivatalos jelentést, de a jelenlegi feltételezések szerint szívrohama volt. Egy közeli barátja látogatta meg őt vasárnap, és ő volt az első, aki felfedezte a tragédiát. John gyermekei, Jenson, Natasha, Samantha, Tanya, és a család többi tagja nyilvánvalóan nagyon összetört, és kérik, hogy tartsák tiszteletben magánéletüket ebben a nehéz időszakban.”

Jenson édesapja versenyzői karriere után is szenvedélyesen rajongott az autóversenyzésért, és az elmúlt 15 évben az F1-es paddockban is nagy népszerűségnek örvendett. A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmars úgy fogalmazott, hogy a wokingi csapat egy családtagot veszített el.

 „Hosszú Formula-1-es pályafutásom során sok versenyző édesapjával ismerkedtem meg, de úgy hiszem, nyugodtan mondhatjuk, hogy John mindenkinél jobban támogatta fiát. Gokartos éveitől kezdve mellette volt, segített neki támogatókat találni és összeszedni a pénzt a következő versenyekre. Ahogy Jenson egyre idősebb lett, John továbbra is ott volt mellette, állhatatosan segítette és támogatta. Még az utóbbi években is, amikor Jenson már világbajnokként és a mezőny egyik legtapasztaltabb pilótájaként sorakozott fel a rajtrácsra, John mindig ott volt mellette, és egy szeretetreméltó, jóindulatú emberként népszerű tagja volt Jenson kísérőinek. Ez lesz az ötödik szezon, hogy Jenson mclarenes versenyzőként velünk van, és azt hiszem, hogy az elmúlt négy évben John minden nagydíjon ott volt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ebben az időszakban a McLaren család pótolhatatlan részévé vált. Ő nem csak egy nagyszerű apa volt, de egy kedves ember, aki rettenetesen hiányozni fog nem csak Jensonnek, de az egész csapatnak, sőt a Formula-1-es közösségnek is. Az egész McLaren csapat nevében őszinte részvétemet szeretném kifejezni a Button családnak és a barátoknak” – mondta Martin Whitmarsh.

A Twitteren is sorra érkeznek a részvét nyilvánítások:

Red Bull Racing: „Ledöbbentünk John Button halálának hírén. Sok csapat nagyon jól ismerte, egy hatalmas egyéniség volt a paddockban, és rendkívül módon hiányozni fog onnan.”

Marussia F1 Team: „Őszinte részvétünk Jensonnek és családjának. Ez egy borzasztóan szomorú veszteség, John Button az F1-es paddock egyik kedvenc karaktere volt.”

Mercedes: „Nagyon sok emlékünk van John életszeretetéről azokból az időkből, amit a barckley-i csapattal töltött. Borzasztóan hiányozni fog nekünk.” 

mercedes - john button.JPG

Gary Paffett (McLaren tesztpilótája): „Nem tudom elmondani, mennyire elszomorított a hír, hogy régi barátom, John Button elhunyt. Most minden gondolatom körülötte és családja körül forog.”

Heikki Kovalainen: „Szomorú hallani, hogy John Button meghalt. Egy nagyszerű ember volt, aki nagyon fog hiányozni. Őszinte részvétem Jensonek és családjának.”

Fernando Alonso: „Őszinte részvétem a Button családnak, különösen Jensonnek. Ez egy nagyon szomorú hír. John egy nagyszerű ember volt, egy barát, aki hiányozni fog.”

Eric Boullier:Szomorú hallani, hogy John meghalt. Micsoda nagyszerű személyiség volt. Őszinte részvétem Jensonnek és családjának.”

Romain Grosjean: „Minden gondolatom Jenson és családja körül forog…Valóban szomorú hír, John nagyon fog hiányozni.” 

Paul di Resta: „Nagyon szomorú hír John Buttonról. Mindig annyira boldog és vidám ember volt, és mindannyian nagyon szerettük. Sosem feledünk. RIP”

Lewis Hamilton: „Mélyen elszomorít John Button halála. Annyira sajnálom Jensont. John fantasztikus ember volt, és sokunknak hiányozni fog. Isten áldja meg.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

forma-1 formula-1 john button