2014. jan 14.

F1 Räikkönen megkezdte a felkészülést Maranellóban

írta: FormaNet
F1 Räikkönen megkezdte a felkészülést Maranellóban

A Scuderia Ferrari utolsó világbajnoka, Kimi Räikkönen szerdán Maranellóban megkezdte a felkészülést az idei szezonra. Köztudott, hogy a finn bajnok nem kedveli túlzottan a szimulátort, de természetesen örül annak, hogy némi pihenő után újra munkába állhat, és a héten összesen három napot tölt el a csapat mérnökeivel valamint szimulátor tesztekkel.

raikkonen - ferrari.PNG

A Scuderia Ferrari hivatalos oldalán erősítette meg, hogy 2007-es világbajnokuk, Kimi Räikkönen szerdán Maranellóban megkezdte a munkát, és három napon keresztül többnyire szimulátor tesztek várnak rá. Az olasz istállóhoz 2009 után visszatérő finn klasszis már karácsony előtti héten tett egy rövid látogatást Maranellóban, az érdemi munka azonban most kezdődött.

"Jó, hogy újra a munkába állhatok. Meg kell szoknom az új rendszereket és munkafolyamatokat, amiket idén alkalmazni fogunk, és ebből a szempontból a szimulátor valóban nagyon hasznos dolog” – kezdte a csapat honlapján Räikkönen, aki tavaly egy hátműtét miatt kihagyta az utolsó két versenyt. Utoljára 2009-ben vezethette a Ferrari versenyautóját, ráadásul a szabályváltozások miatt rengeteg dolog megváltozik erre az évre, ettől függetlenül Räikkönen szerint munkája nem sokban különbözik majd az elmúlt évek felkészüléseitől.

„Igaz, hogy sok a teendőnk, de a munka nehézsége nem sokban különbözik attól, amit a múltban megszoktam. Számomra ezek a Maranellóban eltöltött napok lehetőséget biztosítanak arra, hogy együtt legyek a csapattal, és kicsit több időt tölthessek az itteni barátaimmal.”

A „Jégember” Ferrariján egyébként ettől az évtől kezdve a 7-es szám szerepel majd, de szokásához híven nem cifrázta túl választásának indoklását: „Nincs a választásom mögött különösebb történet. Ez az a szám, amit tavaly is használtam, és nem láttam okot arra, hogy miért kellene váltanom. Kedvelem ezt a számot, és ez pont elég, nemde?“

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

ferrari forma-1 kimi raikkonen autosport maranello formula-1