2014. jan 16.

F1 Hivatalos: 2016-ig a Pirelli marad a széria kizárólagos gumiszállítója

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: 2016-ig a Pirelli marad a széria kizárólagos gumiszállítója

Mindössze 12 nappal az első hivatalos teszt előtt a Pirelli és az FIA hivatalosan is megerősítette, hogy 2016-ig az olasz márka marad a királykategória kizárólagos gumiszállítója.

pirelli.JPG

 

Noha nemrégiben Bernie Ecclestone öt évre állapodott meg a Pirellivel, végül a Formula-1 irányító testülete hároméves szerződést kötött az olaszokkal, így a cég 2016-ig marad a széria kizárólagos gumiszállítója. A megállapodással együtt néhány fontos szabályváltozás is született az abroncsok tesztelésére vonatkozóan.

Az előszezoni tesztek 12 napjából egyet kizárólag az esőgumik kipróbálására kell szánni, illetve a csapatoknak a szezon közbeni – összesen nyolc napos – tesztek egyik napját az abroncsok tesztelésére kell fordítaniuk.

Ez utóbbi kötelező gumiteszten egy napon legfeljebb két csapat dolgozhat együtt a Pirelli szakembereivel, tehát ezt a nyolc napot fel kell osztaniuk egymás között a csapatoknak.

„Az autósport világ irányító testülete és a Pirelli a csapatokkal együttműködve azért dolgozik, hogy javítsa a biztonságot és a teljesítményt a Formula-1-ben. Ezzel együtt az abroncsok tesztelése terén jelentős változások lesznek a sportszabályzatban, hogy az olasz cég továbbra is egyetlen beszállítóként folytathassa a munkát. A jövőben is a Pirelli határozza meg a gumikeverékeket és azok fejlődési menetét, szoros együttműködésben az FIA-val, a csapatokkal, és sportszabályzat műszaki előírásában szereplő paramétereket betartva” – áll a hivatalos közleményben.

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

forma-1 pirelli autósport formula-1