2014. jan 24.

F1 Bemutatkozott a 2014-es McLaren, és a Lotus is felfedte új autóját

írta: FormaNet
F1 Bemutatkozott a 2014-es McLaren, és a Lotus is felfedte új autóját

A Force India és a Williams számítógéppel generált képekkel ugyan már adott egy kis ízelítőt idei versenyautójából, de valójában elsőként azonban a McLaren fedte fel 2014-es konstrukcióját, az MP4-29-et. Közben a Lotus a wokingiakkal egy időben szintén megjelentetett egy képet az E22-ről

mclaren mp429.JPG

 

Jenson Button és Kevin Magnussen 2014-es versenyautója egyelőre szimpla ezüst színt kapott, miután a wokingiak tavaly szakítottak névadó szponzorukkal, a Vodafone-nal, és jelenleg még nincs utódja a telekommunikációs cégnek. 

Az új gép orrkúpja – a kasztnira vonatkozó új szabályoknak köszönhetően - a sokak által borzalmasan csúnyának tartott verzióban született meg.A külsőségeknél persze sokkal fontosabb a teljesítmény, így a csapat elsődleges célja, hogy a gyengécske tavalyi szezon után újra az élmezőnyben harcoljon. 

A McLarennek ez lesz az utolsó idénye a Mercedes partnereként, 2015-ben már a Honda gyári csapataként írja tovább történelmét. 

"Nem is titkoljuk, hogy a 2013-as szezon csalódás volt számunkra. Most az a célunk, hogy újra győztes csapat legyünk – és ez az, ami a McLarentől el is várható -, de fejlődnünk kell, és bizonyos mértékben meg kell újulnunk, hogy újra kihívói lehessünk a világbajnoki címnek. A jó dolog az, hogy már több hónapja dolgozunk céljaink megvalósításán. A színfalak mögött pedig már ott a Honda, és számos kulcsfontosságú technikai személyzet, hogy segítse mérnöki csapatunkat” – ecsetelte az elvárásokat Sam Michael sportigazgató. 

mclaren mp429.JPG

 mclaren.jpg

 

A Lotus – valószínűleg egyetlen csapatként – ugyan nem lesz ott az első kollektív teszten, ettől függetlenül hivatalos oldalán bemutatott egy grafikát az idei autóról, melynek orr-kialakítása még a vártnál is érdekesebb.

Az enstone-i csapat talán a nap rossz hírét akarta kompenzálni a váratlan bemutatóval, ugyanis pénteken délelőtt bejelentették, hogy Eric Boullier csapatfőnök távozik, és helyét Gerard Lopez veszi át. Az Autosport információi szerint Boullier éppen a McLarenhez tart (bár ezt a wokingiak egyelőre tagadják), Martin Whitmarsh helyére. 

lotus e22.JPG

 

 

FormaNet, Varga Viktória

 000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

forma-1 mclaren autóbemutató Formula-1 mp4-29