2014. feb 11.

F1 Az az új csapattársak feladják majd a leckét Vettelnek és Alonsónak

írta: FormaNet
F1 Az az új csapattársak feladják majd a leckét Vettelnek és Alonsónak

Legalábbis ezt jósolják Daniel Ricciardo és Kimi Räikkönen honfitársai, a tavaly év végén leköszönő Mark Webber, valamint a kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen. Sőt ez utóbbi ex F1-es versenyző szerint a 2007-es világbajnok lesz a Ferrari nyerő embere.

ricciardo - vettel_2.JPG

Köztudott, hogy Sebastian Vettel és Mark Webber kapcsolata finoman szólva sosem volt baráti, ami pedig a házon belüli erőviszonyokat illeti, az ausztrál versenyző  talán csak 2010-ben tudta megszorongatni német kollégáját. 2013-ban a kvalifikáción mindössze két alkalommal, Szuzukában és Abu-Dzabiban tudta legyőzni Vettelt, de úgy véli, az új csapattárs, Daniel Ricciardo ennél keményebb lesz.

„Jól megy majd”- jósolta Ricciardóval kapcsolatban Webber.

„Azt hiszem, Seb valóban nehéz időmérők elé néz, talán az első évben 50-50 százalék lesz a kvalifikációs mérlegük. Szerintem Daniel rendben lesz, és biztosan nem okoz majd gondot neki, hogy átálljon a Red Bull rendszerére. De remélem jobb rajtoló lesz majd, mint én voltam”- tette hozzá viccesen a kilencszeres futamgyőztes, akinek volt alkalma kitapasztalni Vettel erősségeit és persze gyengeségeit is.

„Mint tudjuk, Seb erőssége az, hogy már a rajtnál elhúz, és ezután már tiszta előtte a levegő. Az abroncsokat és egyéb tényezőket figyelembevéve manapság egy teljesen más történet, ha úgy autózhatsz, hogy nincs előtted senki. Ő olyan mint egy számítógép, az egyetlen gyenge pontját a gyors kanyarok jelentik.”

A Red Bull házon belüli csatájánál talán még érdekesebb lesz a Ferrari párosának küzdelme, melyről nemrégiben Felipe Massa úgy tippelt, hogy Fernando Alonso intelligenciájának köszönhetően felül fog kerekedni Kimi Räikkönen tehetségén. Nem osztja ezt a véleményt az 1998-as és ’99-es év világbajnoka, Mika Häkkinen, aki a finn győzelmére tippel.

„Azt hiszem, Kimi vezetési stílusa valóban tökéletes ezekhez a turbómotoros autókhoz. Alonso túl keményen nyomja, ezért is gondolom, hogy Kimi meg fogja verni” – tippelt a finn legenda.

Webber viszont jó barátja mellett voksol, és továbbra is  Alonsót tartja a mezőny legjobbjának.

„Mindig is úgy gondoltam, hogy Fernando a legjobb, és ezt most is így látom - legalábbis vasárnaponként. Egy körön Seb talán már utolérte őt, de most nem csak a sebességről, hanem a felkészültségről is beszélek. Fernando a maga idejében sok pole-t  szerzett, de valószínű, az évek múlásával ebből a tempóból veszít egy kicsit az ember. A versenyeken viszont továbbra is mindenkinél jobb és könyörtelenebb.”  

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá