2014. feb 17.

F1 A Lotusnál mindenkit meglepett Eric Boullier távozása

írta: FormaNet
F1 A Lotusnál mindenkit meglepett Eric Boullier távozása

A Lotus F1 Team francia pilótája, Romain Grosjean nem titkolja, még csapatát is meglepte Eric Boullier távozása, ettől függetlenül biztos benne, hogy az enstone-i alakulat túl lép ezen a problémán is, sőt elmondása szerint a Lotus mostanra maga mögött hagyta anyagi gondokkal teli nehéz időszakát.

grosjean - boullier.JPG

A Lotus tavaly leginkább anyagi problémákkal küzdött, és erről többek között ex versenyzőjük, Kimi Räikkönen kapcsán is sokat lehetett hallani. A szezon végén a finn bajnokon kívül több szakember is távozott a csapattól, és év elején kiderült, hogy a csapatfőnök (és egyben Romain Grosjean menedzsere), Eric Boullier is köztük van. A francia szakember idén már versenyigazgatóként a McLaren csapatát erősíti, és jelenleg még nincs utódja.

Grosjean elárulta, hogy váratlan fordulat volt a csapatfőnök távozása, de megérti, hogy egy ilyen lehetőséget nem lehetett visszautasítani.

„Ez egy meglehetősen nagy hír volt, és valójában minket is meglepetésként ért. Szerintem ez egy nagy lehetőség számára, és ezt meg is tudom érteni. Most találnunk kell valakit helyette, mert Eric (Boullier) nagyon jól vezette a csapatot” – nyilatkozta a francia Infosport Plusnak Grosjean, aki minden nehézség ellenére nagyon optimista az idei évet illetően.

„Elég nehéz időszakon mentünk keresztül, de most már sokkal jobban állnak a dolgaink.”

2013-ban a Lotus végül a negyedik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban, és összesen 14 dobogós helyezést tudott felmutatni. A 27 esztendős francia versenyző ezekből az eredményekből merít erőt.

„A nehézségek sem akadályoztak meg minket abba, hogy dobogóra álljunk. Mi voltunk az egyetlen csapat, mely mindvégig képes volt felvenni a harcot a Red Bull-lal. Mostanra a költségvetésünk is rendeződött, és minden a helyén van” – mondta optimistán a Lotus versenyzője. 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma-1 eric boullier formula-1 romain grosjean