2014. feb 20.

F1 Vettel: Nincs gyors megoldás a problémáinkra

írta: FormaNet
F1 Vettel: Nincs gyors megoldás a problémáinkra

A spanyolországi problémák után a Red Bull Racing Bahreinben is nehézségekkel találta szembe magát, és bár előzőleg a csapatnál mindenki abban reménykedett, hogy ezúttal megkezdhetik az érdemi munkát, de a szerdai nap ismét csalódást okozott. Sebastian Vettel elismerte, hogy jelenleg nagyon sok nehézséggel kell megküzdeniük, ezzel együtt a pánikra még semmi okot nem lát.

sebastian vettel - bahrein.JPG

Sebastian, szerdán 14 kört tudtál teljesíteni. Van okod reménykedni?

Sebastian Vettel: Mindig van! Talán nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy vártuk, de igen, van remény! Összességében pozitív érzéseim vannak, még ha ez most nem is látszik. Tény, hogy délelőtt későn kezdtünk, de a tűzeset előtt tudtunk futni pár kört abban az időszakban, amikor a többiek is a pályán voltak. Nem volt semmi komoly dolog, de természetesen jobb lett volna, ha nem történik meg. Ez is azt mutatja, hogy van még min javítanunk. (Nevet) Továbbra is nehéz megértenünk, miért történnek meg ezek a dolgok, de ez egy nagyon összetett kérdés.  Szóval amire most szükségünk van az az idő, és az sem segít rajtunk, hogy változtatni kell a kocsin, mert néha úgy tűnik, hogy örökkévalóságig tart. Ez további nehezségeket okoz.

Meg tudnád mondani, hogy mi okozta a tüzet?

SV: Volt egy kis probléma a fékekkel, amik miatt blokkoltak a hátsó kerekek, és ez elég nagy hőt eredményezett. Hirtelen minden felforrósodott a borítás alatt. Ez volt az az eset, amikor próbáltam segíteni a pályabíróknak a poroltóval…

vettel - bahrein.JPG

Mennyire vagy meggyőződve arról, hogy a Red Bull és a Renault megoldja a problémákat a még hátralévő hét tesztnap alatt?

SV: Éjt nappallá téve dolgozunk a problémákon. Mostanság elég keveset alszanak a srácok - legfeljebb három órákat -, de már most világossá vált, hogy nincs gyors megoldás a problémáinkra. A Jerezben tapasztalt hőmérsékleti gondokat már megoldottuk – legalábbis egy-két körig–, de ahogy túlvagyunk egy problémán, máris jön egy újabb. Szóval megbízhatóság tekintetében még mindig vannak megoldandó feladatai a Red Bullnak és a Renault-nak is, és nem lenne igazságos, ha ezeket elkülönítenénk egymástól. Egy csapat vagyunk - és az elmúlt években nagyon sikeresek voltunk együtt -, így most ebben a kissé zavaros új szezonkezdésen is együtt kell keresztülmennünk, és megtalálnunk a megoldást.

Kezd kialakulni a pánikhangulat?

SV: Még csak a második tesztnél járunk, és egy nagyon hosszú év áll előttünk, szóval nincs ok a pánikra. Nyilván az RB10 nem úgy kezdett, ahogy azt reméltük, de dolgozunk rajta! Jól ismerjük a problémákat, és azon vagyunk, hogy lépésről-lépésre megszüntessük őket.

Néhány versenytárssal összehasonlítva úgy tűnik, hogy gyorsan fogy az idő számodra…

SV: Természetesen a többiekhez képest sok időt vesztettünk a pályán, de arra vannak a tesztek, hogy ezeket a dolgokat rendezzük. Határozottan kijelenthetem, hogy a jerezi teszt óta egy lépést megtettünk előre, de az is igaz, hogy az egyik problémát követi a másik. Azt nem tudom, hogy a többi csapatnál mi a helyzet, de igen, ők legalább gyűjtik a kilométereket, nekünk pedig jelenleg ez hiányzik.

A jelenlegi helyzet tükrében lehet, hogy áldásos lesz az utolsó versenyes duplapontos szabály?

SV: Hűha, ez elég durva kérdés. Még csak február van, és nagyon hosszú út áll előttünk addig. Bármi legyen is a helyzet, én nem vagyok rajongója a dupla pontoknak, és nem is értem, miért van erre szükség. Hogy őszinte legyek, remélem addig még sok jó versenyünk és eredményünk lesz.

Van olyan dolog amit te tudsz, mi pedig nem? Hiszen sokszor meglehetősen komor arcot vágsz, ha a dolgok nem alakulnak túl fényesen, most viszont úgy tűnik, hogy teljesen nyugodt vagy…

SV: Sajnos nincs, de arra sincs okunk, hogy homokba dugjuk a fejünket. Mindannyian motiváltak vagyunk, hogy megmásszuk az előttünk tornyosuló hegyet, ami most még elég meredeknek tűnik.

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

teszt forma-1 bahrein red bull sebastian vettel formula-1 rb10