2014. már 10.

F1 Villeneuve szerint Vettel idén nem fog nyerni, Räikkönennek viszont jól jöhet a szabályváltozás

írta: FormaNet
F1 Villeneuve szerint Vettel idén nem fog nyerni, Räikkönennek viszont jól jöhet a szabályváltozás

A szókimondó 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve úgy véli, hogy Sebastian Vettel menetelésének idén vége szakad, és azt jósolja, hogy a négyszeres bajnok 2014-ben biztosan nem veheti át a bajnoki trófeát, sőt azon is meglepődne, ha a Red Bull új autója célba érne Ausztráliában. Ex csapata, a Williams fellendülésének nagyon örül, ami pedig a Ferrari párosát illeti, Villeneuve szerint az idei szabályok egyértelműen Kimi Räikkönennek kedveznek.

jacques villeneuve_1.JPG

 

A hétvégén kezdődő 2014-es F1-es szezon előtt Jacques Villeneuve azt jósolja, hogy a korábbi évek sikercsapata, és német pilótája idén nem rúghat labdába a nagyok játékában, ami elsősorban a Renault gyenge motorjának lesz köszönhető.

„Vettel idén biztos, hogy nem fog nyerni”- idézi a 42 esztendős bajnokot  az Autosprint.

„Nekem úgy tűnik, hogy a Renault teljesen elveszett, és még egy nagydíjat sem fog tudni befejezni. Még ha Red Bull elő tud állni egy új autóval az európai versenyekre, az sem fog jelenteni semmit, maximum tizenöt kör helyett talán harmincat fognak megtenni. Nem az autó rossz, hanem a motor. Most csak viccelek, de egyáltalán minek utaznak el Ausztráliába? Talán teljesítik a versenytáv felét, de lassabbak lesznek, mint sok más csapat.”

Villeneuve 1997-ben a Williams csapattal lett világbajnok, így természetesen nagyon örül a grove-i alakulat téli felkészülés alatt mutatott erős teljesítményének, és Felipe Massa újjászületésének. 

„Felipe Massa jól tette, hogy csapatot váltott, mert az elmúlt években teljesen kikészült, és nem is igazán tűnt F1-es pilótának. Most pedig megy mint a villám, szóval ez is azt mutatja, mennyire jó az autójuk. Majd meglátjuk, hogy mennyi fejlesztésre lesz elegendő pénzük”- mondta ex alakulatáról Villeneuve.

Ami pedig a szezonnyitót és a 2014-es világbajnokságot illeti, egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy nagy meglepetésekben lesz részünk.

„Nem tudom, hogy idén nagyszerű bajnokság lesz-e. Még az is meglehet, hogy mókás lesz, mert mondjuk Ausztráliában a Marrussia lesz az egyik dobogós helyezett.”

Az idei szezon talán legjobban várt házon belüli csatájáról, azaz a Ferrari pilótapárosáról úgy véli, hogy az új szabályozás talán Kimi Räikkönennek kedvez jobban, nem mellesleg a tavalyi Fernando Alonso szerinte elég gyenge volt.

Arctica sportnapszemüveg

„Alonso és Räikkönen nem kell, hogy barátok legyenek, az a lényeg, hogy erős párost alkossanak.  Kiminek talán jót tett az egy fizetés nélküli év, és úgy látom, hogy az új szabályok is inkább neki kedveznek, mint Fernandónak. Räikkönen nem az a versenyző, aki mindig folyamatosan nyomja. Nagyon stabil teljesítményt nyújt, mindig benne hagy néhány tizedet a maximumhoz képest, így nem gyilkolja el a gumikat, és spórol az üzemanyaggal is. Úgy látom, hogy a mostani szabályok kifejezetten az ő stílusához illenek. Alonso egy harcos, így meglehet, hogy az első körökben sok üzemanyagot fogyaszt majd. De nagyon okos, és persze sok múlik a hozzáálláson is. A 2012-es Alonso idén nyerni tud, de a 2013-as nem.”

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 williams red bull jacques villeneuve formula-1