2014. máj 05.

F1 Hamilton nyugis győzelmekre vágyik, Rosbergnek tetszik a kihívás

írta: FormaNet
F1 Hamilton nyugis győzelmekre vágyik, Rosbergnek tetszik a kihívás

Az idei év eddigi legizgalmasabb párharcát Bahreinben láthattuk a Mercedes két versenyzője között, ám Lewis Hamilton elárulta, hogy a legutóbbi Kínai Nagydíjon sokkal jobban érezte magát, és a jövőben is arra törekszik, hogy elég előnyt autózzon ki ahhoz, hogy csapattársa, Nico Rosberg ne kerüljön nagyon közel hozzá. Mindeközben Rosbergnek tetszik ez a kihívás, és biztos benne, hogy mindketten elég érettek ahhoz, hogy a kettőjük közti csatározás csak a versenypályákra korlátozódjon.

rosberg - hamilton.JPG

Jelenleg Nico Rosberg áll a világbajnoki pontverseny élén, ám a 2014-es futamgyőzelmek statisztikáját  3-1-re Lewis Hamilton vezeti. A brit bajnok az évadnyitón műszaki probléma miatt korán kiesett, azóta viszont megállíthatatlan. Legnehezebb helyzetben az idény harmadik nagydíján, Bahreinben volt, amikor német csapattársa, Nico Rosberg kemény támadást indított, és hosszú körökön keresztül megizzasztotta. A leintés után mindketten remek csatáról beszéltek, ám Hamilton az Autosportnak adott nyilatkozatában most elismerte, hogy nem szívesen élne át hasonló pillanatokat. Akkor rendkívül szoros volt a befutó (nagyjából egy másodperc), míg Malajziában és Sanghajban közel húsz másodperces előnnyel nyerte meg a futamot.

„Nico minden versenyen nagyon gyors lesz. Kínában nagyon igyekeztem, hogy ne kerüljünk olyan közel egymáshoz, mint az az előtti versenyen, Bahreinben. Sokkal inkább úgy éreztem magam, mint Malajziában. Továbbra is azon leszek, hogy ezt a hozzáállást tartsam, mert ez tökéletesen működik számomra”- ecsetelte a 2008-as bajnok, de természetesen ebbe a tervbe lesz némi beleszólása a márkatársnak is, akinek a szezonnyitón aratott futamgyőzelme óta mindannyiszor „csak” a második hely jutott.

„Ez egy izgalmas párbaj, és egy igazi kihívás. Nagy közös múltunk van már, hiszen a gokartos években is harcoltunk egymás ellen a bajnoki címért. Ez most pontosan ugyanaz, csak talán itt valamivel több néző van. Akkor is voltak nagy csatáink, és néha konfrontálódtunk, de aztán megbeszéltük, és működött… Szóval eddig sikerült ezt kezelni. Persze nem egy könnyű helyzet, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben is megoldjuk”- vélekedett a csapaton belüli párharcról a német versenyző, akinek jelenleg már csak négy pont előnye van Hamiltonnal szemben.

A nézők szempontjából mindenesetre Rosberg verziója izgalmasabbnak tűnik, és így gondolja ezt a Mercedes egykori motorsport főnöke, Norbert Haug is, mert lenyűgözőnek találta a két versenyző bahreini csatáját. 

„Nico és Lewis nagyon hasonló kaliberű versenyzők, és jó esélyük van arra, hogy a szezon további részében is az élen harcoljanak. Remélem sok párharcot látunk még tőlük. Mindkettőjüket egyformán kedvelem, hiszen gyerek koruk óta ismerem őket, és nagyon büszke vagyok rájuk. Remélem sok olyan izgalmas versenyt látunk még tőlük, mint amilyet Bahreinben. Nyilván minden csata végén lesz egy győztes és egy vesztes, de ettől is varázslatos az autosport”- idézte a Bild a jelenleg a DTM-ben szerepet vállaló szakembert.

000 facebook_banner.jpg

Az eddigi négy versenyhétvége tükrében nehéz a Mercedes versenyzőin kívül más kihívóra tippelni, ám Lewis Hamilton biztos benne, hogy nem Rosberg lesz az egyetlen nagy riválisa idén. 

„Olyan sok verseny van még hátra, így nem lehet megjósolni, hogy mi fog történni. A Ferrari nagyot lépett előre Kínában. Nem olyan jó a tempója, mint a miénk, de a Bahreinben elért 10. hely után egy 3. hely igen lenyűgöző eredmény. A Renault is fejleszteni fogja a motorját a következő versenyre. Nem állhatunk meg, folyamatosan fejlődnünk kell, és biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk rá"- fogalmazott optimistán a legutóbbi három nagydíj nyertese. 

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 lewis hamilton nico rosberg formula-1