2014. máj 11.

F1 A Spanyol Nagydíj rajtrácsa a büntetéseket követően

írta: FormaNet
F1 A Spanyol Nagydíj rajtrácsa a büntetéseket követően

Némiképp változik a Spanyol Nagydíj rajtrácsa az időmérő eredményéhez képest, miután két pilóta, Jean-Eric Vergne és Sebastian Vettel is rajtbüntetéssel kezdheti meg idei első európai versenyét. 

Vettel Sapnyol Nagydíj.jpg

 

Nagyon úgy tűnik, a 2014-es szezon első felében nem akar megfordulni Sebastian Vettel szerencséje. Amíg csapattársa, Daniel Ricciardo tegnap Barcelonában a harmadik helyre hozta be RB10-esét, addig a címvédő négyszeres világbajnok, ismét technikai problémákkal küzdött. A kvalifikáció utolsó harmadának elején sebességváltó hiba miatt megállt alatta az autó, így mért kör nélkül a 10. helyen zárt, majd később kiderült, hogy ki kell cserélni a meghibásodott alkatrészt, amiért automatikusan öt helyes hátrasorolás jár. Délután  így a 15. helyről rajtolhat a német pilóta.

A Toro Rosso pilótája, Jean-Eric Vergne csapatának köszönhetően került nehéz helyzetbe, miután a pénteki szabadedzésen elhagyta autójának jobb hátsó kerekét, amit a versenybíróság 10 rajthelyes büntetéssel díjazott. Vergne az időmérőn a 16. helyen zárt, és csak azért nem a rajtrács legvégéről kell rajtolnia (hanem a 21. helyről), mert Pastor Maldonado a Q1-ben balesetet szenvedett, így nem volt mért köre. Az olasz csapat a veszélyes helyzet miatt 30 ezer eurós büntetést is kapott.

A Spanyol Nagydíj végleges rajtrácsa:

A Spanyol Nagydíj rajtrácsa.JPG

Szólj hozzá

barcelona forma1 autosport sebastian vettel formula-1 f1 büntetések