2014. máj 28.

F1 A Caterham nem eladó

írta: FormaNet
F1 A Caterham nem eladó

A hétvégi Monacói Nagydíj egyik pletykája volt, hogy Tony Fernandes megelégelte a sikertelenséget, és meg akar válni alakulatától, a Caterhamtől. Malajziai lapok már összeget is említették, valamint a Honda és a Ford érdeklődését is felvetették, ám a csapat most hivatalos közleményben cáfolta a hírszereléseket, és egyértelművé tették, hogy a Caterha nem eladó.

caterham f1 team.JPG

 

A Marussia monacói pontszerzését követően immár a Caterham a mezőny egyetlen csapata, mely eddigi F1-es szereplése alatt egyszer sem tudott pontot szerezni a szériában. Az eladásról felreppenő pletykát alapja nyilván a folyamatos gyengélkedés, valamint a tulajdonos, Tony Fernandes év eleji kijelentése volt, amiben „utolsó esélyként” beszélt az új szezonról. Akkor a maláj üzletember nem titkolta, hogy a 2014-es év a csapat jövője szempontjából is rendkívül fontos lesz.

„Ha továbbra is utolsó leszünk, akkor nem hiszem, hogy folytatni fogom. Persze semmi nincs kőbe vésve, de öt év az pont az a határ, amikor elfogy az ember türelme, pénze, motivációja stb… Szóval ez egy fontos év lesz. Éreznem kell, hogy valamerre haladunk. Ha úgy érzem, hogy versenyben tudunk lenni az jó, de ha nem, akkor komolyan el kell gondolkodnunk, hogy van-e ennek értelme” – nyilatkozta még januárban Tony Fernandes.

A szezon első hat versenyén nem úgy tűnt, hogy a csapat meg tud szabadulni tavalyi utolsó helyétől, a hétvégén szárnyrakelő-, eladásról szóló pletykákat mindenesetre nagyon gyorsan és nagyon határozottan cáfolták.

„A híresztelésekkel ellentétben a Caterham Group nem eladó. A hétvégén elterjedő híresztelések így egyértelműen hibásak. A viszont igaz, hogy a Caterham aktívan keresi a további beruházókat, ambiciózus terveinek megvalósításához. A részvényesek csoportjának elnökei, Tony Fernandes és Datuk Kamarudin Meranun továbbra is abszolút elkötelezettek a Caterham márka iránt”- állt a kedden este kiadott közleményben, melyben Fernandes külön megerősítette, hogy a beruházók keresése nem egyenlő az eladással.

"A Caterham Group nem eladó, szeretjük amit elépítettünk. Mindig is kerestünk beruházókat, és ez most sincs másként. Igen, folyamatosan új kihívások elé állítjuk magunkat, és döntéseket hozunk a struktúráról, a csoporton belüli projektekről, de ez egy megszokott üzleti folyamat, ami nem azt jelenti, hogy árulnánk a céget” – jelentette ki Fernandes a csapat hivatalos oldalán.

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 caterham tony fernandes Formula-1