2014. jún 16.

F1 Schumacher már nincs kómában, elhagyta a grenoble-i kórházat

írta: FormaNet
F1 Schumacher már nincs kómában, elhagyta a grenoble-i kórházat

Hivatalos formában hosszú hetek óta semmi biztató nem érkezett Michael Schumacher állapotáról, ám ma bombaként robbant a hír, hogy a német bajnok már nincs kómában, és a mai napon elhagyhatta a grenoble-i egyetemi kórházat. A jó hírt Schumacher menedzsere, Sabine Kehm jelentette be.

michael schumacher_1.JPG

 

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher múlt év végén szenvedett súlyos fejsérülést egy szerencsétlen síbaleset következtében, ami után hosszú hónapokig kómában feküdt. A család kérésére hosszú ideig nem érkeztek részletes hírek a német legenda állapotáról, de hétfőn kiderült, hogy az elmúlt hetekben jelentős előrelépés történt a gyógyulás irányába.

„Michael elhagyta a grenoble-i egyetemi kórházat, hogy megkezdhesse a rehabilitációt, amely egy hosszú folyamat lesz. Már nincs kómában” – jelentette be Scumacher menedzsere, Sabine Kehm, majd hozzátette, hogy a közeljövőben sem kívánnak beszámolni a gyógyulás folyamatáról, és természetesen köszönetet mondott a gyógyulást elősegítő szakembereknek és a rajongóknak.

„A családja szeretne köszönetet mondani minden orvosnak, ápolónak, nővérnek és terapeutának Grenoble-ben, illetve a baleset helyszínén elsősegélyt nyújtó embereknek is, akik mindannyian remek munkát végeztek az elmúlt hónapokban. Tovább a család szeretne köszönetet mondani mindenkinek, aki jókívánságát küldte Michaelnek. Biztosak vagyunk benne, hogy ezek a jókívánságok is segítettek neki. A jövőben is megértésüket kérjük, a rehabilitációra a nyilvánosság kizárásával kerül sor” – zárta mondanivalóját a menedzser. 

A nyilvánosság kizárása egyben azt is jelenti, hogy a szóvivő nem árulta el, hol folytatódik a 45 esztendős bajnok rehabilitációja, de nem maradt sokáig titokban a helyszín. Schumacher otthonához közel, a svájci Lausanne-ban kezdi meg rehabilitációját, és ezt a klinika szóvivője is megerősítette a Reuters munkatársának. 

Sabine Kehm a német legenda jelenlegi állapotát sem részletezte, de a Bild úgy tudja, hogy az elmúlt hetekben Schumacher éber fázisai egyre hosszabbak lettek, reagál hangokra és érintésekre, illetve képes kommunikálni a feleségével és gyermekeivel. 

 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 michael schumacher forula-1