2014. júl 02.

F1 A McLaren a rajongókkal együtt Button édesapja emléke előtt tiszteleg Silverstone-ban

írta: FormaNet
F1 A McLaren a rajongókkal együtt Button édesapja emléke előtt tiszteleg Silverstone-ban

A januárban tragikus hirtelenséggel elhunyt John Button előtt tiszteleg hétvégén a McLaren, a csapat és világbajnok pilótája, Jenson Button hazai pályáján, Silverstone-ban. Ebből az alkalomból a wokingiak egy különleges pólót készítettek azon rajongók számára, akik szeretnének részesei lenni a megemlékezésnek. A pólók eladásából származó bevétel teljes összege jótékony célra fordítódik.

john button - jenson button.JPG

 

Jenson Button versenyzői pályafutását egyengető és segítő édesapja, John Button soha nem hiányozhatott az F1-es paddockból, és bár az idei szezon sajnálatos módon már nélküle kezdődött meg, ám a McLaren a hétvégi Brit Nagydíjon gondoskodik arról, hogy emléke betöltse a létesítményt. A „Pink for Papa” elnevezésű kezdeményezés arra buzdítja a rajongókat, hogy egy különleges, erre az alkalomra készített viselettel emlékezzenek a brit bajnok édesapjára. 

„Idén nyáron a Brit Nagydíjra a McLaren készített egy különleges pólót azzal a céllal, hogy megemlékezzen Jenson szeretett édesapjáról, Johnról, aki sajnos ez év januárjában elhunyt. John már a korai gokartos évektől kezdve támogatta és irányította fiát, aki 2009-ben világbajnoki címet szerzett és sok nagydíjat megnyert a McLaren Mercedesszel. Halálával hatalmas űrt hagyott maga után az autósport közösségben, melyet lehetetlen kitölteni. Most arra buzdítjuk a rajongókat, hogy Silverstone-ban viseljék ezt a rózsaszínű pólót, melyet John szerencsehozó ingként viselt a versenyeken” – áll a csapat hivatalos weboldalán, ahol természetesen megrendelhető a különleges viselet.

pinkforpapa.JPG

„A bevétel teljes összege a Jenson által preferált és szeretett Henry Surtees Alapítvány támogatására fordítódik, mely alapítványt a korábbi világbajnok, John Surtees hozta létre fia, Henry emlékére, hogy segítséget és támogatást nyújtsanak azoknak az embereknek, akik balesetben megsérültek.”

Jenson Button még év elején így nyilatkozott elhunyt édesapjáról: „Akár tetszett, akár nem, mielőtt beültem az autóba, mindig ő volt az utolsó, aki adott egy pacsit, vagy megölelt. Még akkor is, ha már inkább a versenyre akartam koncentrálni, ő ott volt, és biztos akart lenni abban, hogy ő az utolsó, aki megölel.”

000 facebook_banner.jpg

A brit bajnok ezen a hétvégén többek között egy speciális sisakfestéssel is tiszteleg édesapja emléke előtt: „Ez a hétvége különleges lesz számomra, mert édesapámnak mindig nagyon fontos volt ez a verseny.  Egy speciális, rózsaszín sisakot viselek majd a versenyhétvégén, és remélem, az emberek a #pinkforpapa kezdeményezést támogatva vasárnap valamilyen pink ruházatot viselnek édesapám emlékének adózva. Idén ő már nem lesz ott a pályán, de lélekben mindig velünk lesz. Remélem vasárnap megajándékoz egy kis extra szerencsével.”

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren silverstone jenson button brit nagydíj formula-1 John Button pinkforpapa