2014. júl 28.

F1 Ennyi ember látogatott ki a 29. Magyar Nagydíjra

írta: FormaNet
F1 Ennyi ember látogatott ki a 29. Magyar Nagydíjra

A Magyar Nagydíj négy napja alatt összesen 169 ezren látogatták meg a Hungaroringet, számolt be az MTI a Hungaroring Sport Zrt. adataira támaszkodva.

hungaroring 2014.JPG

 

 

A Forma-1-es program már a csütörtöki bokszutca-látogatással elkezdődött, amelyre 22 ezren voltak kíváncsiak. A pénteki szabadedzésekre 30 ezer néző ment ki, számuk 50 ezerre nőtt a szombati nap során. Magát a futamot 67 ezren nézték végig a helyszínen.

Ez jóval magasabb szám, mint a közismerten népszerűtlen hockenheimi verseny esetében, ott csupán 52 ezer látogató jelent meg annak ellenére, hogy versenyzők és gyártók tekintetében Németország az egyik legnagyobb Forma-1-es nemzet.

A tavalyi nagydíj nézőcsúcsot hozott magával a Hungaroringen, akkor 247 ezren voltak kíváncsiak a programra, csak a vasárnapi futamra 99 ezren. Különböző tényezők miatt – köztük az Osztrák Nagydíj visszatérése – azt már előre sejteni lehetett, hogy ez a szám nem fog megdőlni idén, a cél a 2012-es 220 ezer rajongó megismétlése volt.

Hogy a hazai látogatók száma növekedjen, már harmadik alkalommal „vasúti jegyet” is lehetett vásárolni, amelynek keretében az ország bármelyik pontjáról el lehetett jutni egészen a Hungaroring bejáratáig.

000 facebook_banner.jpg

Forrás: hungaroring.hu

Fotó: FormaNet    - Képek a Magyar Nagydíj hétvégéjéről a Fotógalériában megtekinthetők

Szólj hozzá

forma-1 hungaroring magyar nagydíj nézőszám formula-1