2014. aug 05.

F1 Féléves értékelés - Mercedes

írta: FormaNet
F1 Féléves értékelés - Mercedes

A nyári szünetben megszokott uborkaszezon jó alkalom a szezon első felének kiértékelésére, így a következő napokban, hetekben sorra vesszük a mezőny eddigi szereplését, és a csapaton belül kialakult erőviszonyokat. A sort természetesen a bajnokságot vezető Mercedes párosa, Nico Rosberg és Lewis Hamilton nyitja.

hamilton - rosberg - monaco.JPG

 

Nico Rosberg

Világbajnoki pontverseny 1. hely, pontok száma 202, idei legjobb eredmény 4x1.hely.

Ugyan sok kétkedő szerint még meg is kell nyerni a bajnokságot, de tény, hogy Nico Rosberg eddig hatalmas formában van, és végérvényesen letette névjegyét a királykategória győztesei között. Ezidáig egy alkalommal sem adta át legelőkelőbb helyét a bajnoki pontversenyben, és bár ehhez elengedhetetlen volt a mezőny legjobb versenyautója, ezzel együtt megkérdőjelezhetetlen a német pilóta elszántsága. Kihasználva csapattársa balszerencséjét mondhatni, semmit sem hagyott ott a versenypályán. Volt néhány hibája, melyet saját javára fordított, elsősorban Kanadában, amikor egy sikánlevágás büntetlenül megúszott, illetve a monacói ellentmondásos megállója az időmérőn, mindezzel együtt is kétségtelen, hogy Rosberg eddig sokkal magasabbra tette a lécet, mint amire sokan előzőleg számítottak.

Lewis Hamilton

Világbajnoki pontverseny 2. hely, pontok száma 191, idei legjobb eredmény 5x1.hely

Még mindig az egyik legmegosztóbb, és jelenleg talán a leggyorsabb versenyző a mezőnyben. Számtalan megbízhatatlansági probléma és balszerencse ellenére továbbra is versenyben van az idei bajnoki címért, sőt hátránya mindössze 11 pont. Rendkívüli gyorsaságával év elején, Malajziában és Kínában még csapattársának is feladta a leckét, hiszen közel húsz másodpercet vert legközelebbi üldözőjére, a legutóbbi két versenyen pedig megmutatta, hogy a rajtrács legvégéről sincs minden veszve. Ha az autó és fortuna is úgy akarja, a szezon második felében mindenbizonnyal nehéz lesz megállítani a brit bajnokot.

Csapaton belüli féléves mérleg

Időmérő – Nico Rosberg – Lewis Hamilton: 7:4

Verseny – Nico Rosberg – Lewis Hamilton: 5:6

Pole pozíciók száma – Nico Rosberg – Lewis Hamilton: 6:4

Dobogós helyezések száma – Nico Rosberg – Lewis Hamilton: 9:9

Győzelmek száma – Nico Rosberg – Lewis Hamilton: 4:5

Leggyorsabb körök száma – Nico Rosberg – Lewis Hamilton: 4:3

Befejezett körök száma (11 verseny – 698 kör)

Nico Rosberg: 674

Lewis Hamilton: 618

Élen töltött körök száma:

Nico Rosberg 698/342 – 49%

Lewis Hamilton 698/258 – 36.96%

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

statisztika mercedes forma-1 lewis hamilton nico rosberg formula-1