2014. nov 13.

F1 Első vb címének 20. évfordulóján megújulva indult újra Schumacher hivatalos weboldala

írta: FormaNet
F1 Első vb címének 20. évfordulóján megújulva indult újra Schumacher hivatalos weboldala

Tavaly decemberi súlyos balesete után Michael Schumachert hivatalos oldalán hónapokon keresztül csak  a család és a menedzsment által kiadott közleményeket lehetett olvasni, ám a rajongók nagy örömére szerdán a menedzsment bejelentette, hogy Schumacher első vb címének 20. évfordulójára egy megújult honlappal tisztelegnek a német legenda előtt.

michael schumacher 1994 belga gp.JPG

 

„1994. november 13-a különleges nap Michael Schumacher pályafutásában. Húsz évvel ezelőtt ő volt az első német, aki Formula-1-es világbajnokságot nyert, hét bajnoki címe közül ez volt az első. Michael első vb sikerének 20. évfordulója alkalmából újraindul a honlapja, mely reméljük, hogy a továbbra is rengeteg jókívánságot küldő szurkolók otthonául szolgálhat. Az új oldalon sok adat, fotó és történet lesz majd Michael pályafutásáról és versenyeiről. Mindemellett lesz egy rajongói rovat is, ahol vissza lehet olvasni a szurkolók Twitter üzeneteit”- jelentette be szerdán Sabine Kehm menedzser. 

Az oldal ma reggel óta működik, és a család is üzent az olvasóknak „Kívánságaitok erőt adnak” címmel.

„Továbbra is napról napra érkeznek az újabb jókívánságok Michaelhez, és az együttérzés mértéke még mindig megdöbbentő, ezért újra és újra köszönetet kell mondanunk érte, hogy együtt harcoltok vele és velünk. Mi továbbra is optimisták vagyunk és reméljük a legjobbakat. A ti erőtök segít nekünk, támogatni őt ebben a küzdelemben”- szólt a rajongókhoz a hétszeres bajnok családja.

A történelmi rovat természetesen az éppen húsz évvel ezelőtt megszerzett világbajnoki cím felidézésével indult: 

Húsz éve, hogy Michael megszerezte első bajnoki címét, de ennek hatása mai napig érezhető. 1994-ben egy egész nemzet fedezte fel ennek a sportnak a szépségét.

A döntő versenynek Adelaide adott otthont, ahol sem Michael, sem pedig ellenfele, Damon Hill nem ért célba, de harmadik benettonos évében semmi nem állította meg a versenyzőt és csapatát abban, hogy elérje célját. Ez egy drámai év volt, tele tragédiákkal és politikai csatákkal. A Kerpenből származó felemelkedő csillagot sokan bírálták a pályán mutatott viselkedése miatt, és Michael már ebben a szezonban megtanulta, hogy csak magára számíthat. Különösen első győzelme után, amikor már sejteni lehetett, hogy mi mindent érhet el a Formula-1-ben.

Németországban korábban kilenc évvel előbb, Boris Becker első wimbledoni győzelme után láthattunk hasonló boom-ot. Az egyetlen különbség az volt, hogy a autosport szoros kapcsolatban áll az autóiparral, és ennek hatalmas gazdasági hatásai lettek. Michael győzelme olyan sportnak adott hitelességet, melyről korábban úgy gondolkoztak, hogy az adrenalin rabjainak játszótere. Sok német cég akart hirtelen bekerülni a királykategóriába vagy szponzorként vagy részvevőként, a társadalom számára pedig a Formula-1 hirtelen egy tiszteletreméltó sport lett…

...Mindeközben a hétből első világbajnoki címét megszerző Michael Schumacher emberként és sportolóként szinte semmit nem változott.

„Nem vagyok legenda, mindössze egy szerencsés ember, aki abban lehet jó, amit szívesen csinál”- nyilatkozta magáról korábban Schumacher. 

 

Michael Schumacher hivatalos weboldalát ITT olvashatják

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

forma-1 michael schumacher formula-1