2015. jan 26.

F1 A Lotus is megmutatta 2015-ös autóját

írta: FormaNet
F1 A Lotus is megmutatta 2015-ös autóját

Előzetes bejelentés nélkül, hétfőn a Lotus közzé tett néhány képet idei autójáról, az E23-ról, melyet ettől az évtől már Mercedes motorok hajtanak Renault helyett. A csapat szeretné gyorsan elfelejteni a kiábrándító 2014-es szezont, így természetesen sokat várnak az új érától.

lotus-e23-1.jpg

 

A Williams után második csapatként a Lotus fedte fel 2015-ös konstrukciójának számítógépes fotóit. (Ugyan a Force India is tartott már egy prezentációt, de még csak a festést és egy új orrkúpot láthattunk idei versenygépükből)

A Mercedes erőforrásokra váltó enstone-i csapat mindenképpen előrelépést vár az új szezontól, ami nem is csoda, hiszen 2014-ben egy kiábrándító 8. helyet tudtak összehozni a konstruktőri csatában.

„Az E23 Hybrid egy hatalmas előrelépést jelent. Nem titok, hogy a tavalyi autóval minden területen szenvedtünk, de minden problémás területet megvizsgáltunk. Sikerült fejlődést elérnünk a szélcsatornában, valamint olyan területeken, mint a karosszéria vagy a hűtés. Arra számítunk, hogy az E23 sokkal jobban teljesít majd, mint az elődje. A legnagyobb változás természetesen az új motorszállító. Azért váltottunk, mert úgy véljük, hogy teljesítmény tekintetében ezen a területen nyerhetünk legtöbbet, de nem csak a teljesítményről van szó, hanem a megbízhatóságról, a beépíthetőségről és a hűtésről is”- nyilatkozta a csapat közleményében a technikai igazgató, Nick Chester.

„Tavaly súlyos csapás ért bennünket, mikor a szezon közepén betiltották a FRIC futóművet. Az E23-as autó felfüggesztését már az új szabályoknak megfelelően terveztük, vagyis nem régit fejlesztettük tovább. Tavaly sok területen sokat tanultunk az autóról, és ezeket most igyekszünk hasznosítani. Tudjuk, hogy nagy lépést tettünk előre, és bár azt nem tudjuk, hogy a többiekhez képest, de természetesen arra számítunk, hogy versenyképesebbek leszünk, mint tavaly voltunk."

lotus-e23-3.jpg

lotus-e23-2.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 lotus forma-1 2015 e23 formula-1 autóbemutató