2015. feb 18.

F1 Barcelonai tesztbeosztás

írta: FormaNet
F1 Barcelonai tesztbeosztás

Csütörtökön Barcelonában megkezdődik a szezon előtti felkészülés második felvonása, azaz a második négynapos kollektív teszthetét. Ezúttal a Force India is csatlakozik a mezőnyhöz, bár egyelőre csak a 2014-es konstrukcióval…

barcelona.JPG

 

A jerezi „bemelegítés” után, csütörtöktől komolyabb teszthét veszi kezdetét, hiszen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt már csak nyolc napjuk (2x4) maradt a csapatoknak a felkészülésre. Ehhez talán nem is lehetne megfelelőbb helyszínt találni, mint a Circuit de Catalunya, hiszen a versenypályát minden alakulat jól ismeri. A barcelonai létesítmény 1991-től napjainkig összesen 24 Spanyol Nagydíjnak adott otthont, és évek óta rendszeres teszt-helyszín is egyben.

Igaz idén nem lehet majd összehasonlítani a 2014-es szezon előtti teszt adataival, hiszen tavaly ilyenkor az utolsó két teszt Bahreinben volt, így maximum a legutóbbi Spanyol Nagydíj, illetve a szezon közbeni teszt szolgálhat ennek alapjául.

A csapatok február 19-22-ig  ill. február 26-tól március 1-ig. vehetik majd birtokba a katalán versenypályát. Minden nap 9-től 18 óráig tart a program, 13 és 14 óra között hivatalos ebédszünettel. 

A Force India az első teszthetet kihagyta, most azonban a tavalyi konstrukcióval csatlakozik a mezőnyhöz, terveik szerint az utolsó négy napon pedig már ők is az új autóval, a VJM-08-cal gurulnak pályára. Bár Sergio Pérez és Nico Hülkenberg idén még nem vezethetett, ettől függetlenül a csapatnál ezen a héten egy ifjú tehetség is lehetőséget kap, mégpedig a Mercedes támogatását élvező, idén a DTM-ben versenyző Pascal Wehrlein, aki az első két napra happolja el Pérez és Hülkenberg elől az autót.

Az állandó versenyzők mellett további két tesztpilóta is pályára lép – a Williamsnél az első napon Susie Wolff, valamint a Lotusnál  pénteken Jolyon Palmer, a GP2 tavalyi bajnoka vezethet.

Tesztbeosztás: 

                           1. nap               2. nap                    3. nap               4. nap

Mercedes             L.Hamilton        N.Rosberg              L.Hamilton        N.Rosberg

Red Bull               D.Ricciardo       D.Ricciardo            D.Kvjat            D.Kvjat

Williams               S.Wolff             F.Massa                V.Bottas         Massa/Bottas

Ferrari                  K.Räikkönen    K.Räikkönen            S.Vettel          S.Vettel

McLaren               J.Button          J.Button                  F.Alonso         F.Alonso

Force India           P.Wehrlein      P.Wehrlein               S.Pérez       N.Hülkenberg

Toro Rosso         M.Verstappen    C.Sainz                 M.Verstappen  C.Sainz

Lotus                  P.Maldonado     J.Palmer               P.Maldonado   R.Grosjean

Sauber                F.Nasr              M.Ericsson             F.Nasr          M.Ericsson 

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

teszt barcelona f1 forma-1 2015 formula-1