2015. már 03.

F1 Hivatalos: Alonso kihagyja a szezonnyitót

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: Alonso kihagyja a szezonnyitót

A McLaren ma hivatalosan is megerősítette, hogy Fernando Alonso a téli felkészülés alatt szenvedett balesete miatt nem áll rajthoz a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. A spanyol klasszist Kevin Magnussen helyettesíti Melbourne-ben.

alonso_1.JPG

 

Fenando Alonso a második barcelonai teszthéten szenvedett agyrázkódást egy furcsa – és azóta is állandó témát szolgáltató – baleset miatt, ami után három napot kórházban kellett töltenie, jelenleg már otthonában, Spanyolországban lábadozik.

A napokban az is felmerült, hogy a fejsérülés után nem biztos, hogy a szezonnyitóra teljesen felépül, és ez ma nyilvánvalóvá vált a McLaren közleményében.

Egy tegnap este történő átfogó kivizsgálást követően orvosai ugyan elégedettek Alonso gyógyulási folyamatával, de egy esetleges következő fejsérülés kockázata miatt azt tanácsolták, hogy az Ausztrál Nagydíjon még ne üljön autóba. 

„Fernando orvosai azt javasolták, hogy a február 22-én történt balesete során szenvedett agyrázkódása miatt egyelőre ki kell zárnia minden olyan kockázati tényezőt, amelyben újabb agyrázkódást lehetősége merül fel, ezzel minimálisra csökkentve egy második ütközés esélyét. Ez egy normális orvosi eljárás agyrázkódást szenvedett sportolóknál. Hogy korlátozni tudja ezeket a kockázati tényezőket, az orvosok azt javasolták, hogy az Ausztrál Nagydíjon még ne versenyezzen" - adta ki közleményben a McLaren, majd a csapat hozzátette, hogy spanyol versenyzőjük a szezon második nagydíján, március 28-án már valószínűleg autóba ülhet. 

"Az orvosok elmondták, hogy Fernando fitt és egészséges, és késznek érzi magát a versenyzésre, így az erőnléti edzést meg is kezdheti, hogy a Maláj Nagydíjon visszaülhessen a McLaren-Honda volánja mögé. Ezen céljában az orvosok is támogatják, miután meggyőződtek arról, hogy semmiféle tartós sérülést nem szenvedett a február 22-i balesetben.” 

A wokingiak Melbourne-ben Kevin Magnussent állítják csatasorba Alonso helyett. 

„Fernando megértette és megfogadja az orvosi tanácsot, így Ausztráliában Jenson Button és a csapat tartalékversenyzője, Kevin Magnussen vezeti majd a két McLarent.”

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 forma-1 mclaren fernando alonso melbourne formula-1 ausztrál nagydíj