2015. ápr 22.

F1 Hamilton megkapta Jackie Stewart jóváhagyását

írta: FormaNet
F1 Hamilton megkapta Jackie Stewart jóváhagyását

A Formula-1 történelmének jelenleg öt háromszoros világbajnoka van, köztük Sir Jackie Stewart, aki legutóbb Bahreinben a dobogós ceremónia utáni interjúkat készítette többek között a futamgyőztes Lewis Hamiltonnal. A skót legenda elismerte a címvédő teljesítményét, és arra számít, hogy hamarosan bővül a háromszoros világbajnokok listája...

hamilton_bahrein.JPG

 

Sir Jackie Stewart annak idején nem tartotta jó ötletnek Lewis Hamilton csapatváltását, és egy kockázatos, érzelmi döntésnek nevezte, hogy a brit bajnok a Mercedes kedvéért elhagyta a McLarent. Hamilton azóta már bizonyította, hogy jól döntött, és ezt a skót legenda is belátja, sőt úgy véli, hogy a 30 esztendős brit hamarosan beéri őt a vb címek statisztikájában. Hamilton nem tagadja, hogy idei harmadik diadala után jól eső érzés volt dicséretet kapni a háromszoros világbajnoktól.

„Mindig jó dolog, amikor egy másik bajnok is értékeli a munkádat. A futam után beszéltünk, mert látta a Men’s Health címlapját. Megkérdezte azt is, hogy mennyi most a súlyom. Szóval mindez tényleg pozitív dolog. Mindig arról beszél, hogy utolérem őt. Ezt most is elmondta, és hozzátette, hogy nincs ezzel gondja”- idézi Hamiltont a Telegraph.

Jelenleg úgy tűnik,  idén nem lesz aki megállítsa az örök maximalista címvédőt, ami persze kellő önbizalmat és mentális erőt is ad számára. Pillanatnyilag úgy érzi, még sosem alkotott ennyire jó párost az autójával.

„Azt nem tudom, milyen érzés megállíthatatlannak lenni, hiszen a legutóbbi verseny is azt mutatta, hogy nem vagyunk azok, mert nem szereztünk kettős győzelmet. Nagyon erősnek érzem magam az autóval és az egész csomaggal, és úgy gondolom, hogy mindent ki tudok belőle hozni. Jobban érzem magam a kocsiban, mint tavaly. Nagyon erős autóm van, erősebb, mint eddig bármelyik volt. Egyszerűen azt csinálja, amit szeretnék. Tudom, hogy milyen potenciál van bennem, és ha ezt nem sikerül maximálisan kihozni, akkor nem vagyok elégedett. Most viszont valóban egyre közelebb vagyok saját maximumomhoz, bár nem lehet tudni, hol is van az pontosan. Mindenesetre úgy érzem, most mindent ki tudok hozni magamból.”

Hamiltont sokszor illetik azzal a jelzővel, hogy egy őstehetség, és nyers tempójának köszönheti sikereit, csapattársa, Nico Rosberg mellett pedig leginkább olyan pozitív kritikák szólnak, mint például, hogy műszaki és mérnöki szempontból sokkal jobban képben van. A brit versenyző szerint ez nem ennyire fehér és fekete, hiszen ő is rengeteg időt tölt adatelemzéssel.

„Az eredményeim nem csak a nyers tempóm miatt jönnek. Én is keményen tanulok és dolgozom azon, hogy például megértsem a gumikat. Jegyzeteket készítek mindenről, már a Formula3-as korszakom óta. Végső soron ez a munkám…”-vélekedett a listavezető. 

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

f1 forma-1 lewis hamilton formula-1