2015. júl 01.

F1 Hamilton nem kér a műanyag trófeákból

írta: FormaNet
F1 Hamilton nem kér a műanyag trófeákból

A Mercedes brit bajnoka, Lewis Hamilton sokat ad a külsőségekre, így például elég finnyás a dobogón kapott trófeák minőségére. Hamilton szerint sokkoló, hogy manapság akár egy műanyag vagy egy fából készült trófea is megengedett a királykategóriában.

2014_brit_gp.JPG

 

Lewis Hamilton tavaly megnyerte hazai versenyét, a Brit Nagydíjat, és persze ezúttal is csak a győzelem elfogadott eredmény számára, de reméli, hogy idén nem egy műanyag lesz a jutalma a dobogón. 2014-ben ugyanis műanyagból készült serleget kapott, és ez azóta is egy fájó pont számára. Ráadásul legutóbb, a Red Bull Ringen elért második helyért járó trófea is kiverte nála a biztosítékot, az ugyanis fából készült, ami a címvédő szerint egy vicc, és nem a királykategóriába való.

„Tavaly Silverstone-ban valami műanyagot kaptam. Azt hittem, hogy az nem is az igazi, hanem valami GP2-es trófea. Az arany igazán különleges. Jó lenne, ha minden országnak lenne egy valódi, karakteres trófeája, aminek az évek múlásával történelme lesz. A legutóbbi Ausztriában például fából volt, az alja meg talán ólomból. Micsoda? Ezüstből kellene lenniük”- idézi Hamiltont a Telegraph.

hamilton.jpg

„Jobb trófeákra van szükség – sokkoló, hogy a mostaniak milyen rosszak. Olyanok, mint a gokartban, amik tényleg rosszak voltak. A Formula Renault-ban kis dobozokat adtak, amiknek egy autó volt a közepén. A Formula-3-ban jók voltak, és a Formula-1-es karrierem elején is igazán jó trófeákat adtak. De ezek egyszerűen rettenetesek”- panaszkodott a brit bajnok, és hozzátette, hogy ez ügyben már Bernie Ecclestone-nál is panaszt tett.

Hamilton mindig is rajongott a trófeákért, sőt anno a mclarenes időkben is reklamált, hogy nem az eredetit, csak annak másolatát kapja meg a csapattól, így később a Mercedesnél már a szerződésében kikötötte, hogy igényt tart az általa megnyert, eredeti serlegekre.

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

mercedes f1 forma-1 lewis hamilton trófea brit nagydíj formula-1