2015. júl 16.

F1 A szezon második felére feltámadást ígér a McLaren

írta: FormaNet
F1 A szezon második felére feltámadást ígér a McLaren

A McLaren történelmének talán legnehezebb korszakát éli ebben a szezonban, ettől függetlenül a csapatfőnök, Eric Boullier, illetve a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso is hisz abban, hogy akár még a dobogóra is felérhetnek. A spanyol bajnok szerint a szezon második felében egy sokkal versenyképesebb McLarent láthatnak majd a szurkolók.

alonso_mclaren_2015.JPG

 

Az idei szezon eddigi kilenc nagydíján a McLaren-Honda mindössze öt pontot gyűjtött, amivel jelenleg az utolsó előtti helyet foglalja el a konstruktőri bajnokságban. A legnagyobb problémát a Honda erőforrásai jelentik, de a csapatfőnök, Eric Boullier biztos benne, hogy ha egyszer sikerül kihasználniuk a motorban rejlő lehetőségeket, akkor harcba szállhatnak a dobogóért. Egyelőre a megbízhatósági gondok miatt ez nem sikerül, de a francia szakember úgy véli, ha ezen a területen fejlődnek, akkor teljesítményben is nagy lépést tehetnek előre.

„Csak ismételni tudom magamat: ha mindent ki tudunk hozni magunkból, akkor - némi szerencsével - talán harcolhatunk a dobogóért. Ha az egyenesekben minden körben fel tudjuk használni a kinetikus energia-visszanyerő rendszer erejét, akkor sok időt nyerhetünk. Jelenleg ezt nem tudjuk megtenni”- nyilatkozta Boullier a széria hivatalos oldalának.

"Még nem vagyunk készen, és nem végzünk elég jó munkát, de tudjuk, hogy sok potenciál rejlik az autóban. Csak időre van szükségünk. Ha egyszer sikerül néhány megbízhatósági problémát megoldanunk, az jelentős előrelépést eredményezhet. Tudjuk, hogy nem csak tizedekkel vagyunk lemaradva, de a lehetőségeket ki lehet aknázni. Most ezt még nem tudjuk a megbízhatósági gondok miatt, de ha ezt legyőzzük, akkor higgyék el, nagy lépést teszünk előre.”

Szinte ugyanezen a véleményen van a csapat spanyol versenyzője, Fernando Alonso, aki annak ellenére is optimista, hogy a bajnoki pontversenyben jelenleg egy pont árválkodik a neve mellett. A kétszeres bajnok szerint a nyári szünet után, azaz a szezon másik felében jobbra fordulnak majd a dolgok, és a közönség egy másik McLarent fog látni a mostani helyett.

"A dobogó kemény munka eredménye lesz, és idő kérdése. Megvan a tehetségünk, megvannak forrásaink, és elkötelezettek vagyunk. Sajnos a Formula-1 nem könnyű sport, hiszen versenytársaink rendkívül profik és nagyon erősek. Nagyon fiatalok vagyunk a többiekhez képest, hiszen a nulláról indultunk, és sajnos a profi sportban nincs idő a várakozásra, mert mindenki gyorsan akar jó eredményt elérni, de most nem ez történik. A legfontosabb most az, hogy ne legyünk csalódottak, és folyamatosan egy irányba dolgozzunk. Azt hiszem, a második félévben egy teljesen más McLarent láthatunk majd, egy sokkal versenyképesebbet. Jövőre pedig már második éves lesz a projekt, így minden rendben lesz” – idézi Alonsót az ESPN.

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

 

Szólj hozzá

honda f1 forma-1 mclaren fernando alonso eric boullier formula-1