2015. júl 28.

F1 Ennyi ember látogatott ki a 30. Magyar Nagydíjra

írta: FormaNet
F1 Ennyi ember látogatott ki a 30. Magyar Nagydíjra

A négy nap alatt 186 ezer néző látogatott ki a Hungaroringre a 30. Forma-1-es Magyar Nagydíjra - számolt be az MTI a Hungaroring Sport Zrt. adataira támaszkodva. A jubileumi versenyhétvége Gyulay Zsolt, a létesítményt üzemeltető cég elnök-vezérigazgatója szerint a vártnál is jobban sikerült. 

2015_hungaroring_dobogo.jpg

 

A Forma-1-es program már a csütörtöki bokszutca-látogatással elkezdődött, amelyre 25 ezren voltak kíváncsiak. A pénteki szabadedzésekre 33 ezer néző ment ki, számuk 55 ezerre nőtt a szombati nap során. Magát a futamot 73 ezren nézték végig a helyszínen. 

Az utóbbi évtized nézőcsúcsa a tavaly előtt nagydíjon volt, akkor 247 ezren voltak kíváncsiak a programra, csak a vasárnapi futamra 99 ezren. Különböző tényezők miatt – köztük az Osztrák Nagydíj visszatérése – tavaly ez a szám jelentősen csökkent. Akkor 169 ezren látogattak ki a mogyoródi létesítménybe a nagydíj hétvégéjén.

2014-es adatok:

Csütörtök: 22 ezer

Péntek: 30 ezer

Szombat: 50 ezer

Vasárnap: 67 ezer

A Hungaroring Sport Zrt. vezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában azt mondta, tavaly sportszakmai szempontból a szezon legjobb futama volt a mogyoródi, de idén azt is sikerült felülmúlni.

“Az F1-nek éppen ilyen elképesztően izgalmas hétvégékre van szüksége, hogy ne lehessen azt mondani, a száguldó cirkusz válságban van” – jelentette ki Gyulay Zsolt, aki a nézőszámról azt mondta, a tavalyihoz képest 10 százalékos növekedést tapasztaltak, az időjárással pedig szerencséjük volt, mert a péntek-szombati hőség vasárnapra jelentősen enyhült. (forrás: MTI)

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

f1 forma-1 hungaroring magyar nagydíj formula-1