2015. sze 01.

F1 Hivatalos: Hülkenberg a Force India versenyzője marad

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: Hülkenberg a Force India versenyzője marad

Nico Hülkenberg az idei pilóta-pletykák egyik főszereplője volt, ma azonban a Force India hivatalosan is megerősítette, hogy német versenyzőjével 2017-ig hosszabbított.

hulkenberg.jpg

 

Nico Hülkenberg 2010-ben, a Williams istállónál debütált az F1-ben, majd 2011-ben, tesztpilótaként került a Force Indiához, rá egy évre pedig már versenyzőként szállhatott harcba Vijay Mallya alakulatánál. Egy sauberes kitérő után 2014-től visszatért, és azóta a Force Indiát erősíti. Idei Le Mans-i sikere után sokan máris a Ferrarinál képzelték el a tehetséges pilóta jövőjét, mindemellett szóbahozták a jövőre debütáló Haas csapattal, és a Lotusszal is. A találgatásoknak kedden egy hivatalos bejelentés vetett véget.

„Sosem titkoltam, hogy Nico egyik legnagyobb rajongója vagyok, szóval nagyszerű érzés bejelenteni, hogy jövőre is ő lesz az egyik versenyzőnk. Nagyjából négy éve van velünk, és már az elején is láttuk, hogy ő a világ egyik legjobb versenyzője. Megvan a sebessége, a technikai tudása ahhoz, hogy segítsen nekünk jó eredményeket elérni a következő években. Minden megteszünk azért, hogy a tehetségéhez méltó autót biztosítsunk számára” – nyilatkozta a csapat vezetője, Vijay Mallya.

"Nagyon örülök, hogy véglegesíttettük és bejelenthetjük a jövőre vonatkozó terveimet. Jól ismerem a csapatot, és otthon érzem magam itt, így tökéletesen logikus lépés volt ez a hosszú távú hosszú elkötelezettség. A csapat elmúlt két éves fejlődése nagyon mély benyomást tett rám, és önbizalmat ad a jövőre nézve. Ez egy nagyszerű csapat, ahol mindenki sikerre éhes, és évről évre fejlődni akarunk. Azt hiszem minden lényeges dolog megvan ahhoz, hogy előrelépjünk, és szeretnék a csapattal együtt egyre feljebb lépni a rajtrácson”- mondta optimistán Hülkenberg.

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

f1 szerződés forma-1 force india formula-1 nico hulkenberg