2015. sze 22.

F1 Villámhírek az elmúlt 24 órából

írta: FormaNet
F1 Villámhírek az elmúlt 24 órából

Buttonnak már nem okoz örömet a versenyzés - Akár fél év börtönt is kaphat a szingapúri pályán sétáló férfi - Ismét az Audi beszállásáról pletykálnak - Érzelmes hétvége előtt áll a Manor csapat - A Ferrari csapatfőnöke nem hasonlítja össze két versenyzőjét

jenson_button_2.JPG

 

Button beismeri, már nincs túl sok öröme a Formula-1-ben

A Szingapúri Nagydíj után a brit médiában olyan hírek láttak napvilágot, hogy Jenson Button (annak ellenére, hogy a McLaren-Hondának 2016-ig opciója van a brit szerződésére) ezen a hétvégén, Japánban bejelenti visszavonulását. A 2009-es bajnok egyelőre még nem meri kimondani, hogy vége, de azt elismerte, hogy jelenleg nem okoz nagy örömöt neki a versenyzés.

„Az eszem tudja, de kimondani még nem tudom. Csak akkor élvezed az egészet, ha az élen harcolhatsz, hiszen akkor úgy érzed, elérhetsz valamit. Az öröm a versengésből fakad. Fontos, hogy az élmezőnyben küzdj, mert az egy lehetőség, hogy felállhass a dobogó tetejére. Ez ad örömet a Formula-1-ben.”

szingapuri_gp.JPGAkár fél évet is kaphat a Szingapúri Nagydíj váratlan látogatója

A múlt hétvégi futam 37. körében pályára kerülő néző, mint később kiderült, egy 27 esztendős, alkoholos állapotban lévő brit férfi volt, aki ellen azóta vádat emeltek gondatlanság gyanúja miatt. A férfi a három millió forintnak megfelelő óvadékot nem tudta kifizetni, így őrizetben várja a tárgyalást, ami a BBC információi szerint október 6-án lesz. Felelőtlen akciójáért akár hat hónap börtönbüntetést vagy 2500 szingapúri dolláros (kb. 491 ezer forint) pénzbüntetést kaphat az egyébként magát munkanélkülinek valló fiatalember.

Ismét terítéken az Audi beszállása

Időről időre felreppen a hír, hogy a Volkswagen csoport az F1 felé kacsintgat, majd az illetékesek mindig cáfolnak is. Ezúttal a német Auto Bild megbízható forrásra hivatkozva már tényként közölte le, hogy az Audi felvásárolja a Red Bullt, és 2018-tól már gyári csapatként kíván versenyezni a szériában. Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ugyan nem tagadta az érdeklődést, de azt mondja, egyelőre túl korai még bármiről is beszélni.

„Szerintem nagyszerű, hogy Volkswagen csoport érdeklődik az F1 iránt, de jelenleg ez az egész pusztán csak spekuláció. Még ha úgy is döntenének, hogy elkötelezik magukat az F1 mellett, akkor szükségük lenne 2-3 évre, hogy előállítsanak egy versenyképes motort.”

A német gyártó egyik szóvivője a Bildnek egyértelműen cáfolta a híresztelést: „Ez pletyka időről időre felreppen a Formula-1-ben, de az elnök nemrég döntött ellene, és azóta sem változott semmi.”

jules_bianchi.JPGÉrzelmes hétvége előtt áll a Manor csapata

A július 17-én elhunyt Jules Bianchi a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett súlyos fejsérülést, így a mostani hétvége minden bizonnyal az egész mezőny számára megrázó lesz, különösen a Manornak. Erről John Booth csapatfőnök beszélt, és elmondta, ezen a hétvégén Bianchi tiszteletére versenyeznek.

"Nem menekülhetünk el a tény elől, hogy ez a hét rendkívül érzelmes lesz számunkra. A csapattagok közül sokan ott voltak velünk 2014-ben, beleértve kollégáinkat a Scuderia Ferrarinál, és persze Will-t [Stevens] és Alexandert [Rossi] is, akik mindketten tartalékpilótaként voltak velünk tavaly Szuzukában. Minden egyes nap gondolunk Jules-re, és örökké a csapatunk része lesz. Kétségtelen, hogy emlékeinkben leginkább a boldog pillanatokra koncentrálunk, hiszen nagyon szép időket éltünk meg együtt. Jules csapatanként arra szeretnénk kérni mindenkit, tartsák tiszteletben, hogy privát módon szeretnénk kezelni Szuzukába való visszatérésünket és érzéseinket. Ezen a hétvégén az ő tiszteletére fogunk versenyezni.”

vettel_kimi_1.JPGArrivabene nem hasonlítja össze a Ferrari két versenyzőjét

Sebastian Vettel  idén eddig közel dupla annyi pontot gyűjtött, mint csapattársa, Kimi Räikkönen, ráadásul már három futamgyőzelmet és további hat dobogós helyezést zsebelt be ebben a szezonban, míg a finn bajnok eddig két dobogós eredménnyel büszkélkedhet. Nyilván elkerülhetetlen a folyamatos összehasonlítás kettőjük kapcsán, ám a csapatfőnököt mindez hidegen hagyja.

„Nem akarom összehasonlítgatni a versenyzőinket. Mindketten dobogóra álltak Szingapúrban, és számomra ez több, mint elegendő. Monzában Kimi volt nagyon erős, ezúttal pedig Sebastian, aki kedveli a szingapúri pályát, és különösen erős ott."

Räikkönen a vasárnapi futam után vegyes érzelmekről beszélt, mert ugyan örült a dobogónak, de hozzátette, hogy egész hétvégén küzdött azzal, hogy a lehető legtöbbet ki tudja préselni az SF15-T-ből. Arrivabene szerint azonban nem volt különösebb gond a kocsijával.

„Kimi mindig panaszkodik”- jegyezte meg viccesen a csapatfőnök. „Egyáltalán nem volt a kocsival semmi probléma. Ezek csak a szokásos értékelések a beállításokkal kapcsolatban, de semmi különös. Nyilván az ember mindig megpróbálja legyőzni saját csapattársát, és néha nyersz, néha pedig veszítesz. Összességében mindig az a lényeg, hogy a csapat jól teljesítsen.”

+ Szuzuka lehet a Ferrari nagy esélye

konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

 

Szólj hozzá

f1 forma-1 kimi raikkonen jenson button jules bianchi formula-1 Ferrari F1 hírek