2015. sze 24.

F1 Villámhírek az elmúlt 24 órából

írta: FormaNet
F1 Villámhírek az elmúlt 24 órából

Jenson Button még nem döntött - A szingapúri viták elcsitultak - Nehezen indult a Lotus versenyhétvégéje - Vettel szerint továbbra is a Mercedes a favorit - Räikkönen kész segíteni Vettelnek a vb küzdelemben - Ricciardo szerint csapata megkapja a Ferraritól amit akar

mclaren.JPG

 

Button még nem döntött

A napokban olyan hírek láttak napvilágot a brit médiában, hogy Jenson Button ezen a hétvégén bejelenti visszavonulását. A szingapúri sikertelenség után ráadásul a brit bajnok eléggé kiábrándultan fogalmazott jelenlegi helyzetével kapcsolatban, és azt ecsetelte, hogy már nem élvezi a versenyzést, hiszen számára csak az okoz örömet, ha az élmezőnyben harcolhat. Most, a csütörtöki sajtótájékoztatóan azonban egyértelművé tette, hogy egyelőre nem döntött jövőjéről, és jelenleg is tárgyal csapatával.

"A legutóbbi versenyhétvége óta semmi újat nem tudok mondani, szóval kicsit még várnotok kell. Egy jó tárgyalás folyik köztem és a csapat között, és ennyi. Most csak a hétvégére koncentrálunk, ez most egy fontos esemény a McLaren-Honda számára, hiszen hazai pályán versenyzünk és reméljük, hogy jó hétvégénk lesz”- nyilatkozta Button, majd hozzátette, hogy sok lehetőség közül választhat a folytatást illetően.

A szingapúri viták elcsitultak

A Toro Rossónál a szingapúri futam hajrájában Max Verstappen megtagadta a csapatutasítást, mely szerint el kell engednie kollégáját, Carlos Sainz-t, akinek frissebb gumikon talán több esélye lett volna támadni az előttük autózó Sergio Pérezt, ugyanakkor nem tudott elég közel kerülni csapattársához. Sainz a leintést követően azt mondta, hogy Verstappennek át kellett volna adnia a helyét, max ha nem sikerült volna előrébb jutnia, úgy visszaengedte volna maga elé. Sainz most Szuzukában elmondta, megbeszélték a dolgot, és minden rendben van közöttük. Mindemellett úgy gondolja, mindig a csapat érdekét kell szem előtt tartani, és az ő hozzáállása a jövőben sem fog változni ez ügyben.

Nico Hülkenberg és Felie Massa ütközése után is volt némi kalamajka, ugyanis az incidens miatt három rajthelyes büntetéssel sújtott Hülkenberg szerint nem ő hibázott, hanem a brazil versenytársa volt figyelmetlen. Egy héttel később a német már másként látja a helyzetet, természetes azóta visszanézte a felvételeket és belátta, hogy valóban több helyet kellett volna hagynia a boxból kifelé érkező Williamsnek: „Több helyet kellett volna hagynom Felipének. Kívülről erre még volt is lehetőségem, és még akkor is én maradhattam volna elöl – legalábbis a következő kanyarig biztosan. A büntetés nem ideális, de el kell fogadni.”

Nehézkesen indul a Lotus szuzukai hétvégéje

Pénzügyi problémák miatt késve (csak csütörtök délután) érkezett meg Szuzukába a Lotus felszerelése, így hosszú éjszaka áll a csapat előtt, hogy fel tudjon készülni a pénteki programra. A Motorhome helyett használt helyiségekbe sem tudtak beköltözni adósságaik miatt, ezért a csapattagok a saját vendéglátó egység használata helyett egyszerűen pizzát rendeltek, míg Romain Grosjean például a Renault-nál ebédelt.

Vettel szerint továbbra is a Mercedes a favorit

Sebastian Vettel nem számít arra, hogy a bajnokság éllovasai ezen a hétvégén is szenvedni fognak, hiszen a szingapúrihoz hasonló utcai pályák teljesen más jellegűek, ezért nagyon meglepődne, ha a Mercedes hanyatlása Japánban is folytatódna. Saját részéről persze igyekszik majd kihasználni minden lehetőséget.

„Nagy meglepetés volt a Mercedes szingapúri szenvedése, de nem számítok arra, hogy ezúttal is így lesz. Persze ha esélyünk adódik, azt megpróbáljuk kihasználni. Az időjárás is nagy meglepetéseket tartogathat, szóval nehéz hétvége lesz. Arra számítunk, hogy valamennyivel erősebbek leszünk, mint a hasonló adottságú Silverstone-ban voltunk, de továbbra is a Mercedes a legesélyesebb."

vettel_-raikkonen.JPG

Ha kell, Räikkönen segíteni fog csapattársának

Vettel jelenleg a bajnoki pontverseny harmadik helyén áll – 49 ponttal lemaradva Hamiltontól, és nyolc pontos hátrányban a második helyen álló Rosbergtől. Bár matematikailag még Kimi Räikkönen is versenyben van, ám a finn hátránya a listavezetőhöz képest 145 egység. A finn bajnok jól tudja, hogy számára idén már elúszott a cím, úgyhogy ha lehetőség adódik, akkor természetesen segíteni fogja márkatársát.

„Reméljük, mindkettőnk számára jól végződik a bajnokság, de nyilván én már nem vagyok harcban, ezért ha a helyzet úgy hozza, akkor nem okozna problémát számomra, hiszen már korábban is megtettem. A Ferrariért versenyzünk, de nem lesz könnyű dolgunk.”

Ricciardo szerint a Red Bull megkapja a Ferraritól amit akar

Daniel Ricciardo annak ellenére is magabiztosan nyilatkozott csapata jövőjével kapcsolatban, hogy az elmúlt napokban a Red Bull feldobta a kiszállás lehetőségét, amennyiben nem kapnak versenyképes, a gyári alakulatéval megegyező Ferrari erőforrásokat. Az ausztrál szerint még nem kell pánikolni, hiszen év végéig van még idő. Úgy érzi a csapatvezetés elég magabiztos ez ügyben, így ő is bízik benne, hogy megkapják a Ferraritól amit szeretnének.

+Hivatalos: Sergio Pérez marad a Force Indiánál 

konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg 

Szólj hozzá

mercedes ferrari f1 forma-1 red bull force india formula-1 pérez f1-hírek villámhírek