2015. sze 25.

F1 McLaren, Red Bull és a többiek - Villámhírek az elmúlt 24 órából

írta: FormaNet
F1 McLaren, Red Bull és a többiek - Villámhírek az elmúlt 24 órából

Így változhatnak jövőre a gumiszabályok - A McLaren szeretné megtartani Buttont - Horner igyekszik megmenteni a Red Bullt - A Haas F1 Team kedden bejelenti egy versenyzőjét - A Lotus is megerősítette Grosjean távozását - Massa szerint továbbra is veszélyes a szuzukai pálya.

pirelli.jpg

 

Így változhat jövőre a gumiszabály

2016-tól öt féle gumivariációból áll majd a Pirelli slick abroncsainak választéka, az eddigiekhez jön a szuper-szuperlágy keverék. Az abroncsok megjelölése a jövőben betűkkel történik, A-tól E-ig betűzik majd őket, keménységük szerint. További változás, hogy a Pirelli minden versenyhétvégére három keveréket jelöl majd ki, amik közül az egyik mindenki számára kötelező lesz, a másik kettőből viszont szabadon választhatnak a csapatok, hogy melyiket szeretnék használni a hétvége során. A Javaslatra még a Stratégiai Csoportnak rá kell bólintania.

A McLaren Buttont szeretné, a brit viszont menni akar

A pénteki sajtótájékoztatón Jonathan Neale, a McLaren ügyvezető igazgatója elárulta, hogy a csapat szeretné, ha Jenson Button jövőre is Fernando Alonso csapattársa maradna, de a brit egyelőre hezitál. A tárgyalások még nem fejeződtek be, és wokingiak továbbra is abban bíznak, hogy meggyőzik a 35 esztendős világbajnokot.

„Szeretnénk, hogy velünk maradjon, de ha a versenyző nem igazán akarja, akkor azt is tiszteletben kell tartanunk. Remélem, hogy sikerül őt meggyőznünk”- fogalmazott a szakember.

Horner igyekszik megmenteni a Red Bullt

Miután a napokban kiderült, a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a királykategória elhagyására is felkészült, megszólalt a csapatvezető, Christian Horner is. A szakember nem tagadta, hogy Mateschitz most kissé kiábrándult a Formula-1-ből, nem mellesleg felhívta rá a figyelmet, hogy a Red Bull helyzete más, mint pl. a Ferrarié, a McLarené és a Williamsé, hiszen az energiaitalosoknak marketing szempontból is kifizetődőnek kell lennie az F1-ben való szereplésnek. Mindemellett elmondta, mindent megtesz azért, hogy versenyképes erőforrást találjon a csapatnak, és feladata, hogy megoldja a jelenlegi helyzetet, hiszen rengeteg tehetséges szakember van az istállónál, mely elkötelezett a széria iránt.

Pár nap múlva kiderül, ki vezet jövőre a Haas F1-es csapatában

A jövőre debütáló Haas F1 Team Twitter csatornáján közölte, hogy szeptember 29-én, azaz jövő hét kedden – magyar idő szerint 17 órakor – hivatalos sajtótájékoztatót tart kannapolisi főhadiszállásán, ahol bejelentik egyik versenyzőjüket. A legesélyesebbnek egyébként lotusos Romain Grosjeant, és a Ferrari tartalékpilótáját, a mexikói Esteban Gutiérezt tartják.

A Lotus is megerősítette Grosjean távozását

Bár napok óta nyílt titok, a Lotus csapatvezető elárulta, hogy Romain Grosjean jövőre már nem lesz a csapat tagja. „Szomorú vagyok amiatt, hogy Romain elmegy, és biztosra veszem, hogy a többiek is szomorúak, hiszen ő már tényleg családtag volt” – nyilatkozta Szuzukában Federico Gastaldi, majd arról is beszélt, hogy egyelőre még nem döntöttek arról, ki lesz Pastor Maldonado csapattársa, de az egyik lehetséges választásnak a tesztpilótájukat, Jolyon Palmert jelölte meg.

Massa szerint továbbra sem javult a szuzukai pálya

Egy évvel Jules Bianchi tragikus balesete után az FIA kérésére biztonsági intézkedéseket hajtottak végre a szuzukai pályán. Felújították a vízelvezető rendszert, de az esős pénteki szabadedzések után a williamses Felipe Massa úgy nyilatkozott, hogy semmi javulást nem tapasztalt ez irányban. A brazil szerint továbbra is sok vízátfolyás van a pályán, vagyis semmi előrelépés nem történt. Így látta ezt Daniel Ricciardo is, aki úgy nyilatkozott, hogy ugyanolyanok voltak a körülmények, mint egy évvel ezelőtt.

williams_szuzuka.jpg

A pénteki esős szabadedzések után egyelőre mindenki sötétben tapogatózik

Szinte minden versenyző úgy nyilatkozott a pénteki nap után, hogy a vizes pálya és a szinte folyamatos esőzés miatt nem sok jelentőse volt a mai programnak és a sorrendnek. A péntek leginkább az esőgumik spórolásáról szólt, hiszen nem lehet tudni, mit hoz majd a folytatást. Persze az is benne volt a pakliban, hogy senki nem akart felesleges kockázatot vállalni, hogy esetleg összetörje az autót. Lewis Hamilton csak a helyszínen szurkoló rajongókat sajnálta, akik alig láttak ma autót a pályán. A többség bízik benne, hogy szombatra javulnak a körülmények, de persze vannak olyanok is, akik az esőben látják meg a lehetőséget egy esetleges jó eredményre. Nem nehéz kitalálni, hogy Lewis Hamilton inkább száraz pályát szeretne, míg például a délutáni edzés legjobbja, Danyiil Kvjat jobban örülne egy esős folyatásnak.

 konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

 

 

Szólj hozzá

f1 forma-1 pirelli mclaren button massa formula-1 f1-hírek