2015. sze 27.

F1 Ron Dennis dühös, a Mercedes számon kér, Button kard nélküli szamuráj - Villámhírek az elmúlt 24 órából

írta: FormaNet
F1 Ron Dennis dühös, a Mercedes számon kér, Button kard nélküli szamuráj - Villámhírek az elmúlt 24 órából

A Japán Nagydíj sem hozott túlzott izgalmakat a rajongók számára, ám sokáig beszédtéma lehet Alonso rádióbeszélgetése, és az azt követő reakciók, vagy éppen a Ferrari elrontott stratégiája, ami Vettel szerint a második helyébe kerül. Jenson Button érdekes hasonlattal élt a futam után, saját és csapata jelenlegi helyzetével kapcsolatban. 

ron_dennis_suzuka.jpg

Ron Dennist felháborította Alonso megnyilatkozása

Szuzukában, a Honda hazai versenyén tovább folytatódott a McLaren mélyrepülése. Úgy tűnik, Alonso türelme elfogyott. Futam közben indulatos megjegyzést tett a Honda motorra, egy GP2-es autóhoz hasonlította erőforrásának teljesítményét a fél világ füle hallatára. Természetesen csapatfőnöke, Ron Dennis ezt nem hagyhatta szó nélkül, a szakember elmondta, Alonso megjegyzése a Japán Nagydíj alatt nem az a profi színvonal, amit ő elvár versenyzőitől.

„Nem tudom az ilyen dolgokat megbocsájtani, mert ezek nem azt a professzionalizmust mutatják, amit én szeretnék látni a pilótáinktól. Ő van az autóban és frusztrált is lehet, hiszen függ a technikai személyzettől, de ez nem volt túlzottak konstruktív véleményformálás a Honda vezetősége előtt” – vélekedett Ron Dennis.

A Mercedes számon kéri Ecclestone-t

mercedes_panasz.jpg

A Mercedes csapat általános elnöke, Niki Lauda panasszal fordul Bernie Ecclestone-hoz, mert úgy érzi, a Japán Nagydíj alatt a TV közvetítés mellőzte a dobogó első két helyén végzett pilótáikat. Ez a szponzorok tekintetében is meglehetősen kínos az alakulat számára.

Elég nevetséges volt, ha őszinte akarok lenni. Egész végig néztem a tévét, és meglehetősen furcsa volt, hogy a Saubereket láttam, és sokszor a Honda autóit, csak azt nem tudom, miért. Valakinek kellett, hogy forgasson, így majd megkérdezem mi volt a gond. A jövő héten meglátogatom Bernie-t és megkérdezem az okokat” – nyilatkozta a háromszoros világbajnok.

A csapatfőnök Toto Wolff ironikusan megjegyezte: ”Verseny közben nem voltam benne biztos, hogy ott vagyunk.

A Wolfftól azt kérdezték, nem lehet-e az ok, hogy Ecclestone neheztel rájuk. (Esetleg a Red Bull felé történt nemleges válasz miatt motorszállítás kapcsán.)

Wolff így válaszolt: „Mindig nehéz Bernie kedvébe járni. Muszáj lesz kitalálnom, hogyan kell."

Lauda szerint nem valószínű, hogy a motor ügy lenne a háttérben: „Párszor beszéltünk erről a motor üzletről, és nagyon világos, hogy maga Mateschitz valójában ezzel sosem keresett meg bennünket. Tehát biztos, hogy Bernie nem a motor miatt neheztel ránk” – vélekedett Lauda.

Alternatíva lehet a három autós csapat, ha a Red Bull távozna.

Így véli ezt Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, aki ugyan szeretné, ha a Red Bull jövőre is a rajtrácson lenne, ám fontosnak tartja alternatív lehetőségek számbavételét is.

„Igen, ha egy csapat távozna – és egy ideje a Lotus kapcsán beszélünk erről –, akkor a harmadik autó lehetne megoldás, hogy a rajtrács megteljen. Számomra ez izgalmas ötlet. De inkább a Red Bull maradjon a sportban, mintsem a 3 autóval 27 gép legyen a rácson.”

Wolff azonban megerősítette azt is, hogy nem változtatnak a döntésükön, és nem lesznek a Vörös Bikák motorszállítói.

Vettel szerint a rossz stratégia miatt veszítette el második helyét.

A Ferrari német pilótája a rajtot követően a negyedik helyről a második helyre küzdött fel magát, ám végül a bokszkiállás után Nico Rosberg elé került és így Sebastian Vettel csak a harmadik helyen ért célba. A négyszeres világbajnok szerint rossz volt a stratégia, ami a második helyébe került.

Azt hiszem, mindannyian meglepődtünk, ahogy belehúzott, amikor kint maradt még körön. Úgy gondoltuk, elég nagy a különbség közöttünk, de ezzel nagyot hibáztunk. A végén kicsit szégyelltem magam, amikor átmentem a célvonalon, mert maradhattam volna előtte (Rosberg előtt), kicsit meg kellett volna számára nehezíteni az előzést. Ezt nem könnyű közelről megélni. Láttuk ahogy sokáig küzd Bottassal, de a végén el kell fogadni, hogy kicsivel gyorsabb volt, ezért megérdemli, hogy elém került” – nyilatkozta Vettel.

lassu_mclaren_honda.JPG

Jenson Button is kifejtette véleményét a Honda motorról és Alonso rádió beszélgetéséről

A McLaren brit világbajnoka is meglehetősen elégedetlen a Honda motor teljesítményével. Button szerint a kocsija olyan lassú volt, hogy egyszerűen semmit sem tudott tenni, ha valaki hátulról közeledett.

„Ekkora sebességkülönbségnél nem is tudom, mit tehettem volna. Nem tudtam, ki mikor fog utol érni, de akkora sebességkülönbségnél az egyenesben egyszer csak ott voltak mögöttem. Ugyanez az R130-ban is megtörtént. Nem tudtam, hogy lehúzódjak, vagy sem. Ez így eléggé trükkös dolog."

Button Alonso rádió beszélgetésére, mely szerint olyan az autó, mint egy GP2-es kocsi érdekes hasonlattal élt: „Rengeteget dolgunk van még. Nagyon kemény lesz a számunkra, ha az élen akarunk majd harcolni. Hozzá szoktunk a küzdelemhez, de ez most nem harc. Olyanok vagyunk, mint az a szamuráj, akinek se páncélja, se kardja.”

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

konyvajanlo.jpg

 

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

mercedes mclaren forma1 fernando alonso jenson button sebastian vettel ron dennis