2015. okt 02.

F1 Grosjean türelme elfogyott, Button már a 2017-es évet várja, a Honda nem menti meg a Toro Rossót - Villámhírek

írta: FormaNet
F1 Grosjean türelme elfogyott, Button már a 2017-es évet várja, a Honda nem menti meg a Toro Rossót - Villámhírek

Romain Grosjean türelme elfogyott - A Ferrari csapatfőnöke rendkívül elégedett - Button már most a 2017-es szezonról áradozik - A Honda nem fog motort adnia Toro Rossónak 

romain_grosjean_haas.JPG

 

Grosjeannak elfogyott a türelme

A héten immár hivatalossá vált, hogy a Lotus francia versenyzője, Romain Grosjean jövőre az amerikai Haas F1 Team-nél folytatja pályafutását. Köztudott, hogy a francia pilóta hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol a Renault-val, aki 2016-tól (a Lotus felvásárlásával) valószínűleg gyári alakulatként vesz részt a versenyzésben. Ezért többen meglepőnek tartották Grosjean távozását, és most ő maga is elismerte, ha a Renault korábban dönt, akkor maradt volna.

„Én voltam az első, aki részese szeretett volna lenni a Renault-projektnek. Ha korábban jöttek volna, akkor maradtam volna, de aztán találkoztam a Haasszal, akik nyitottak felém, és vonzó ajánlatot tettek”- nyilatkozta a BBC-nek a 29 esztendős pilóta, majd hozzátette, hogy természetesen az is rendkívül vonzó számára, hogy az új alakulattal közel kerülhet a Ferrarihoz.

„Ha jó munkát végzek, akkor egy napon talán kaphatok helyet a Ferrarinál”- árulta el célját Grosjean.

A Ferrari csapatfőnöke rendkívül elégedett a jelenlegi fejlődéssel

A szingapúri győzelem után Szuzukában a Ferrari ismét nem tudta felvenni a kesztyűt a Mercedesszel, de a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene ezzel együtt is nagyon elégedett a csapat fejlődésével.

„Amikor nem nyerünk, akkor csalódottak vagyunk, de ez normális. Viszont nem a szingapúri teljesítményt kell alapul venni, hanem mondjuk nézzük meg, hogy Silverstone-ban mekkora volt a hátrányunk. Ahhoz képest látszik, hogy rengeteget fejlődtünk. Sokszor mondtam már, hogy bizonyos pályákon, mint például a szuzukai, nem elég jó az autónk. Monzában a motor nagy segítség volt, de az autó többé kevésbé ugyanaz. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra” – mondta Arrivebene.

Jelenleg már csak Sebastian Vettel van harcba a vb címért a két Mercedesszel, de hátránya 59 pont a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben. Arra a kérdésre, hogy mennyi esélyt lát az idei trófeára, Arrivabene a következőt felelte: „A lottó főnyereményhez is szerencse kell, szóval igen, van még esélyünk, de ahhoz igazán szerencsésnek kell lennünk.”

Button szerint a 2017-es szezon vége újra izgalmas lesz

Nemrég még az F1-es visszavonuláson gondolkozott, most viszont már a 2017-es szezonról beszél Jenson Button, aki szerint jó irányba tart a széria, és a jövőben szabályváltoztatásoknak köszönhetően újra a tíz évvel ezelőtti formájában fog tündökölni a királykategória.

„Számomra a 2017-es év lesz a legizgalmasabb. Abból, amennyit eddig láttam, kiderült, hogy sokkal több lesz a mechanikai tapadás, és négy-öt másodperccel is gyorsabbak lehetnek az autók. Izgalmas lesz, hogy visszatérhetünk a 10 évvel ezelőtti érzésekhez. Azt is hallottam, hogy jövőre a hangzás tekintetében is jobbak lesznek az autók. Szerintem jelenleg nem rossz irányba tart az F1, és ez csak még jobb lesz 2017-ben. Azt hiszem sok izgalomra számíthatunk.”

A Honda nem ad motor a Toro Rossónak

Jelenleg nincs kizárva, hogy a Red Bull és a Toro Rosso év végén kiszáll a Formula-1-ből, amennyiben nem sikerül versenyképes erőforráshoz jutniuk. Köztudott, hogy a Red Bull Racing a Ferrari új – azaz 2016-os – motorjait szeretné megkapni, a napokban viszont az a hír látott napvilágot, hogy kiscsapatuknak talán érdemes lenne megállapodni a Hondával. Ezzel mindenki jól járna, hiszen a maranellóiaknak így csak a Red Bull-lal kellene volna megállapodniuk, és arra is nagyobb lenne az esély, hogy az idei hajtáslánc továbbfejlesztett verziója helyett a 2016-os specifikációt kapják. A logikusnak tűnő lépést azonban a Honda egyértelműen cáfolta, és maximum 2017-től tartják elképzelhetőnek, hogy a McLarenen kívül más alakulatnak is szállítsanak erőforrásokat.

"A Honda nem tervezi, hogy egy második csapatnak is motort szállítson jövőre. Mindig is azt mondtuk, hogy nyitottak vagyunk a partnercsapatokra a jövőben, de az ilyen döntésekhez jelenleg már túl késő van, így valószínűtlen, hogy a 2016-os szezonban más csapatokat is ellássunk erőforrásokkal”- nyilatkozta a Honda szóvivője.

konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

 

Szólj hozzá

ferrari honda forma-1 button red bull grosjean formula-1 F1 f1-hírek