2015. okt 05.

F1 Átadták a mexikói pályát, a Mercedes nehéz hétvégére készül - Villámhírek

írta: FormaNet
F1 Átadták a mexikói pályát, a Mercedes nehéz hétvégére készül - Villámhírek

Átadták a mexikói versenyályát - Ron Dennis szerint a tesztkorlátozás nem csökkenti a költségeket - A Mercedes nehéz hétvégére késül Szocsiban - Nigel Mansell bízik a McLaren és Button profizmusában 

mexiko_gp.JPG

 

Átadták a mexikói versenypályát

1992 után idén visszatér a Mexikói Nagydíj, és bár a helyszín ugyanaz, de Herman Tilke tervei alapján újjászületett a Hermanos Rodriguez versenypálya, melyet hétvégén hivatalosan is átadtak. Az ünnepségen részt vett többek között Emerson Fittialdi, és a széria mexikói versenyzője, Sergio Pérez is, aki egy BRM P153-as versenyautóval fel is avatta az új aszfaltcsíkot. Ezzel a géppel 1970-ben a mexikói Pedro Rodriguez de la Vega, második (és egyben utolsó) F1-es diadalát szerezte meg a Belga Nagydíjon.

Ron Dennis szerint a tesztek korlátozása nem költségcsökkentő

A tesztkorlátozások célja köztudottan a költségcsökkentés, ám nem mindenki gondolja ezt jó megoldásnak, sőt a McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis szerint épen az ellenkező hatást érik el vele.

„Engem személy szerint az frusztrál ezekkel a szabályokkal kapcsolatban, hogy szinte minden ami a költségek csökkentésére irányul, az valójában növeli azokat. Elsősorban azért, mert most a megbízhatóságot a próbapadokon és a tesztlétesítményekben lebonyolított végtelen sok teszt során lehet garantálni. Jobban szeretnék pályán tesztelni, nagyobb szabadságot kellene adni a szélcsatornás és a CDF teszteknek is, mert így a kevésbé versenyképes csapatok hamarabb találnának kiutat a gödörből. Jelenleg ezen a téren a szabályok rengeteg korlátot szabnak”- panaszkodott Ron Dennis, és hasonlóan gondolkodik Fernando Alonso is, aki legutóbb éppen a Magyar Nagydíj hétvégéjén kritizálta tesztkorlátozást. 

„Nem jutunk elegendő információhoz, és az egész szezonban meg van kötve a kezünk. Tulajdonképpen már az első teszteken, Barcelonában, vagy Jerezben eldől minden. Ha ott versenyképes vagy, akkor jó szezonod lesz, ha nem, akkor rossz”- nyilatkozta a spanyol.

A Mercedes nehéz hétvégére készül

A hétvégi Orosz Nagydíjon a Pirelli ismét a lágy és szuperlágy keverékeket veti be, melyekkel a címvédő alakulat Szingapúrban is szenvedett. A csapat ügyvezető igazgatója, Paddy Lowe nem titkolta, kicsit aggódnak, de minden erejükkel azon lesznek, hogy ne ismétlődjön meg a szingapúri dráma.

„Tavaly elég trükkös volt az Orosz Nagydíj hétvégéje, hiszen új pályát kellett megtanulni, és a új aszfalton is furcsán viselkedtek az abroncsok. Idén lágyabb gumik lesznek – talán azért is, mert tavaly Nico szinte a teljes versenytávot egy garnitúrával teljesítette. Idén talán már teljesen más lesz a pálya felülete, így biztosra kell mennünk és minden eshetőségre fel kell készülnünk.”

Ugyanakkor a csapatfőnök, Toto Wolff - a tavalyi évhez hasonlóan- már Szocsiban újabb bajnoki címet ünnepelne. Ehhez az kell, hogy jelenlegi 169 pontos előnyüket további három egységgel növeljék a Ferrarival szemben.  

"Kellemes emlékekkel érkezünk Oroszországba, hiszen tavaly itt nyertük meg a konstruktőri címet, egy kettős győzelemmel. Fantasztikus lenne ezt megismételni, és egyértelműen ez a célunk, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű.”

Mansell bízik a McLaren és Button profizmusában

Nigel Mansell szerint egyszerűen zseniális, hogy Jenson Button jövőre is a McLaren csapatát erősíti, és biztos benne, hogy a brit bajnok még versenyeket fog nyerni a wokingi gárdával.

"Jenson megérdemli a lehetőséget, hogy jövőre is versenyezzen, és talán nyerjen is. Azt hiszem, a tél folyamán a Honda nagy áttörésen fog keresztül menni, a McLaren pedig keményen dolgozik, mert egy fantasztikus csapat. Rengetegszer nyertek már a múltban, és semmi kétségem afelől, hogy a jövőben újra győzni fognak. Alonsóval és Jensonnel egy félelmetes csapat lehet, ha az autóval és a motorral is jó munkát végeznek. Bízom benne, hogy 12 hónapon belül már derűsebb lesz a hangulat, és őszintén remélem, hogy egy év múlva versenyeket is nyernek majd” – dicsérte a McLarent és versenyzőit az 1992-es világbajnok.

konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

 000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

mercedes f1 forma-1 mclaren alonso mansell orosz nagydíj mexikói nagydíj f1-hírek