2015. okt 08.

Az F1 jelenleg eladhatatlan sz@r - Villámhírek az elmúlt 24 órából

írta: FormaNet
Az F1 jelenleg eladhatatlan sz@r - Villámhírek az elmúlt 24 órából

A Formula-1 jelenleg eladhatatlan - Villeneuve szerint a Haas nem jól választott - Alonso továbbfejlesztett motort kap Szocsiban - Voltak már cifrább beszólások is a McLarennél

 f1_zaszlo.JPG

A Formula-1 jelenleg eladhatatlan

Legalábbis ezt gondolja a silverstone-i versenypálya ügyvezetője, Patrick Allen, mégpedig azért, mert szerinte manapság a verseny egy felvonuláshoz hasonlít, a szurkolók pedig kemény küzdelmeket szeretnének látni. Az ügyvezető igen kemény kritikával illette a „terméket”.

„A nézők nem felvonulást akarnak látni. Szervezőként az a feladatom, hogy eladjam a terméket, de ha az emberek nem szeretik, akkor nem fogják megvenni. Pár hónappal ezelőtt is elmondtam Mr. Ecclestone-nak, hogy nem tudom eladni a jegyeket, ha sz@r a termék. A rajongók nem azért jönnek, hogy kijelzőt nézegető pilótákat lássanak. Gladiátorok küzdelmét és versengését akarják, fair módon. Senki nem kíváncsi arra, hogy a versenyzőket utasítsák, hogy maradjon szélárnyékban, vagy maradjon a második helyen. Ez az állapot kriminális és eladhatatlan.”

Villeneuve szerint a Haas nem jól választott

Az 1997-es év világbajnoka, Jacques Villeneuve nem biztos benne, hogy a jövőre debütáló Haas F1 Team jól döntött, amikor Romain Grosjeant választotta egyik versenyzőjének. A kanadai attól tart, hogy Grosjean túlságosan nyűgös természet ahhoz, hogy türelemmel segítse sikerre jövőbeni csapatát.

"Vajon Grosjeanban van annyi bátorság, hogy felépítsen egy csapatot? Úgy tűnik, elég könnyen nyűgössé válik, ami ilyen esetben nem jó, mivel frusztrációt okoz. Igaz, az elmúlt pár évben sokat tanult a Lotusnál. Ha egy új projektbe kezdesz, jó ha egy bőröndnyi sikerrel érkezel, hiszen ez segít abban, hogy csapaton belül hiteles legyél”- vélekedett Villeneuve, aki egyelőre nem akar jóslatokba a Haas jövőbeni sikereit illetően, de van bizodalma az amerikaiakban.

Alonso továbbfejlesztett motorral indul a rajtrács végéről

A Honda felhasználta maradék (négy) zsetonját is, így ezen a hétvégén Fernando Alonsónak talán már nem „GP2-es” motorral kell rajthoz állnia. Cserébe viszont legalább 10 helyes rajtbüntetés vár rá, azaz a rajtrács végéről startolhat 250. nagydíján Szocsiban. Az új fejlesztésű erőforrást egyelőre csak a spanyol McLarenjében szerelik be, Jenson Button majd csak a Amerikai Nagydíj hétvégéjén kapja meg. 

Voltak már ennél cifrább beszólások is a McLarennél

Mondja Fernando Alonso, aki a szukai hétvégén rádióbeszélgetései miatt került középpontba. A spanyol először nagyon kínosnak nevezte, amikor ellenfelei könnyedén faképnél hagyták, majd a következő ilyen alkalommal GP2-es motornak nevezte a Honda erőforrását. A mai sajtótájékoztatón a kétszeres bajnok elárulta, hogy az ehhez hasonló „beszólások” egyáltalán nem ritkák, csak éppen Szuzukában játszották be.

„Olykor érthető, ha a versenyen frusztráltan szólsz a csapathoz, amikor harcolsz, de senkit nem tudsz magad mögött tartani. Ott van a mikrofon a sisakunkban, és leadják a tévében. Gondoljunk bele, mi lenne, ha az NBA-ben vagy a focistáknál is így menne. Csak a csapathoz beszéltem, és érthető, hogy frusztrált voltam az autóban. Körről-körre harcoltam, de pozíciókat vesztettem, ráadásul még a féktáv előtt, az egyenesben. Emiatt voltam bosszús. Igazából örülök, hogy ezt csak Szuzukában  játszották be, mert más futamokon is voltak már hasonló üzenetek tőlem és Jensontől is, amiktől talán még jobban meglepődnének.”

 konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

 000 facebook_banner.jpg

 

Szólj hozzá

f1 forma-1 villeneuve alonso haas formula-1 f1-hírek