2015. okt 19.

F1 Ecclestone újraírná a szabálykönyvet, Rosberg talpra fog állni - Villámhírek az elmúlt 24 órából

írta: FormaNet
F1 Ecclestone újraírná a szabálykönyvet, Rosberg talpra fog állni - Villámhírek az elmúlt 24 órából

Véget kell vetni a mérnökök bajnokságának - A Red Bull jövője Austinban dőlhet el - Rosberg talpra fog állni - Kevin Magnussen a Lotus versenyzője lehet 

2015_szocsi.JPG

Véget kell vetni a mérnökök bajnokságának

A Formula-1 nagyura, Bernie Ecclestone úgy véli, éppen itt az ideje annak, hogy ne csak „pofozgassák” a szabálykönyvet, hanem menjenek vissza az alapokhoz, és építsenek fel egy új regulát. A brit milliárdosnak nem tetszik, hogy manapság milyen nagy szerepet kapnak a mérnökök a versenyeknél.

"Amikor az emberek megkérdezik, hogy szerintem ki volt az eddigi legjobb versenyző, és azt mondom, Alain Prost, akkor a legtöbben nem értenek egyet velem. Prost úgy végzett jó munkát, hogy óvta a fékeket, a váltót és mindent. Így fejezett be sok versenyt, jó pozícióban. Ma már nem ez van. Ülnek a rajtrácson, és van egy mérnökük, aki elindítja a versenyüket. Amikor kialszanak a fények, egyedül kellene maradniuk a versenyzőknek. Nem kellene, hogy valaki mindig elmondja nekik, mit csinál éppen ebben vagy abban a kanyarban a csapattárs. Ez már többé-kevésbé a mérnökök bajnoksága. Nem azt mondom, hogy Lewis Hamilton nem egy szuper versenyző, de rengeteg segítséget kap. Jó lenne látni őt egy GP2-es autóban, GP2-es versenyzőkkel… Nem mondom, hogy nem nyerne, de érdekes lenne.”

Bár jelenleg úgy néz ki, hogy a 2017-es szezontól a szabályváltozások nagyobb kihívás elé állítják majd a pilótákat, ám Ecclestone szerint ez még nem elég.

„Én is benne vagyok a Stratégiai Csoportban, és szeretném tudni, milyen változások lesznek. De ugyanaz a probléma velük, mint az összes többi szabállyal. Ez a szabályzat már olyan, mint egy régi, viktoriánus ház – az emberek folyamatosan pofozgatnak rajta dolgokat, de valójában arra lenne szükség, hogy ledöntsék és újjáépítsék.”

A Red Bull reményei szerint Austinban eldől, merre tovább

Bernie Ecclestone a napokban úgy nyilatkozott, hogy a Red Bull motor-nélküliségének problémája megoldódott, ám a motorsport főnök, Helmut Marko most elárulta, továbbra sem tudják ki lesz jövőre a beszállítójuk, de reméli, hogy Austinban minden a helyére kerül.

"Egyelőre semmi nem dőlt el, de reméljük, hogy az austini versenyre már tudni fogjuk, merre tovább.”

Legfrissebb pletykák szerint a Red Bull vagy marad a Renault-val, vagy kénytelen elfogadni a Ferrari által kínált 2015-ös erőforrásokat.

Rosberg talpra fog állni

Nico Rosberg jelenleg 73 ponttal van lemaradva listavezető csapattársától, és legutóbbi kiesése után nem is titkolta csalódottságát. Nagyon valószínű, hogy a német zsinórban másodjára is elbukik a bajnoki csatában, ám Mercedes főnöke, Toto Wolff továbbra is bízik benne, és meggyőződése, hogy amennyiben Lewis Hamilton idén is bajnok lesz, Rosberg jövőre képes lesz újult erővel ismét harcba szállni a világbajnoki címért.

„A versenyzők nyernek és veszítenek futamokat és bajnokságokat. Azért vannak itt mert erős karakterek és erős személyiségek. Amilyen elkeseredett most Nico, olyan gyorsan át fog kapcsolni 2016-ban egy erős üzemmódra, és megpróbál visszavágni. Kettőjük teljesítménye mindig nagyon közel van egymáshoz, és láthatjuk, mennyire motiválják egymást. Az utóbbi néhány versenyen Lewis volt lendületben, viszont az oroszországi hétvégén végig Nico volt az erősebb. Az első körtől kezdve erős volt, agresszív, és én nagyon élveztem, hogy képes volt visszavágni.”

Magnussen a Lotusnál köthet ki

Nemrégiben sokan már Jenson Button helyén látták, a McLaren azonban a napokban megvált jelenlegi tartalékpilótájától, Kevin Magnussentől. Köztudott, hogy a dán szeretne már végre visszakerülni az F1-es versenyzők táborába, és most dán sajtóértesülések szerint a Saxo Bank támogatásával a Lotusnál esélye lehet. Egyelőre az illetékesek annyit hajlandóak elárulni, hogy a tárgyalások továbbra is tartanak, de a bejelentésre még nem állnak készen. A hírek szerint Jean-Eric Vergne és a Lotus jelenlegi tesztpilótája, Jolyon Palmer is esélyes Romain Grosjean helyére. 

 konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

 000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

mercedes f1 forma-1 rosberg red bull ecclestone formula-1 f1-hírek