2015. okt 27.

F1 Räikkönennek bejött a kétnapos versenyhétvége, de a bohóckodás nem - Villámhírek az elmúlt 24 órából

írta: FormaNet
F1 Räikkönennek bejött a kétnapos versenyhétvége, de a bohóckodás nem - Villámhírek az elmúlt 24 órából

Räikkönennek tetszett a rövidített versenyhétvége - A Ferrari nem volt oda az időmérős cirkuszért - Rosberg lassan lábadozik - Hamilton megérti csapattársát - A McLaren Austinban megdöntötte nyeretlenségi rekordját

raikkonen_3.JPG

Räikkönennek tetszett a rövidített versenyhétvége

Bár hétvégén az időjárás alakított rövidebbre az Amerikai Nagydíj programját, a Ferrari finn bajnoka szerint semmi gond nem volt ezzel a megoldással, és a pénteki nap simán elhagyható lenne.

„Szerintem jó volt ez így. Persze korábban kellett kezdenünk, de szerintem sokkal jobbak lennének a kétnapos hétvégék. Úgy a nézők szinte mindig láthatnának autókat a pályán. Jelenleg olykor ki sem megyünk a pályára a szabadedzéseken, mert vagy a gumikkal kell spórolni, vagy vigyázni kell a motorra, és így a nézők nem látnak túl sokat belőlünk. Pedig azért jönnek, hogy lássanak minket körözni, versenyezni, és ahogy a példa mutatja, bele lehetne ezt sűríteni két napba is. Az egyik nap lehetne három szabadedzés. Persze biztos megvan az oka a három napnak, de ez olcsóbb lenne a csapatoknak is.”

Räikkönen és a Ferrari nem volt oda az időmérős cirkuszért

A múlt hétvége szombat délutánja hosszúra sikeredett mind a csapatoknak, mind pedig a nézőknek, hiszen a program csúsztatása miatt hosszú órákat kellett várakozniuk. Ezalatt az idő alatt több csapatnál is különböző mókákat találtak ki a közönség szórakoztatására, ám voltak akik inkább elvonultak, köztük Kimi Räikkönen, akinek nem nagyon jött be ez a fajta „cirkusz”.

„Hogy őszinte legyek, ez a Formula-1, nem pedig egy cirkusz! Az nézők azért jönnek el, hogy versenyezni lássanak minket, és szerintem mi ezért vagyunk itt. Az időjárás miatti halasztás időnkét hozzátartozik a dologhoz, nincs ezzel bajom, és mindenki azt csinál közben amit akar, de én másként döntöttem. Nem a cirkuszban vagyunk”- nyilatkozta a finn, és ugyanezen a véleményen van csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is.

"A Formula-1-et képviseljük, nem a Cirque du Soleil-t. Mi nem csináltunk semmi műsort, azt viszont elárulhatom, hogy szombaton tolószékes, mozgássérült gyermekeket fogadtunk a garázsunkban. Ezt ugyan nem közvetítette a tévé, de legalább különleges élményt nyújtottunk nekik.”

Rosberg lassan „lábadozik”

Meg sem próbálta álcázni csalódottságát vasárnap Nico Rosberg, de természetesen ezen a szezonon is túlteszi magát, sőt saját bevallása szerint tavaly, amikor az utolsó verseny döntött a bajnoki cím sorsáról, akkor sokkal rosszabbul érezte magát.

„Nehéz elveszíteni egy versenyt egy hiba miatt, amit ráadásul nem is igazán értettem, hiszen még sosem fordult elő velem ilyesmi. De 2014-ben Abu-Dzabiban sokkal rosszabb volt, mert azt sokkal nehezebb megemészteni, ha egy műszaki hiba miatt szállnak el az esélyek. Itt most emberi hiba miatt történt, és mivel a bajnoki cím számomra már messze volt, így csak az járt a fejemben, hogy megpróbáljam megnyerni a versenyt – és ez nem sikerült. Sok segítség most, ha a családommal beszélgetek, de nincs egy tuti gyógymód egy ilyen mélypontra”- magyarázta a német, és azt is egyértelművé tette, hogy egy pillanatra sem jutott eszébe elengedni az őt támadó Sebastian Vettelt azért, hogy márkatársa ne legyen még bajnok Austinban.

Hamilton megérti Rosberget

A hétvégi futam után nem csak Hamilton harmadik vb címe, de dobogós ceremónia előtti „sapkadobálós” jelenet is főszerephez jutott. (A brit pilóta csapattársa ölébe dobta a második helyezettnek járó sapkát, Rosberg pedig azzal a lendülettel, flegmán visszareptette Hamilton orra elé) Rosberg később úgy nyilatkozott, hogy a jelenetnek semmiféle üzenete és jelentősége nem volt, és Hamilton sem problémázik ezen. Sőt tulajdonképpen megérti márkatársát.

„Csalódott volt, mert a döntő pillanatokban hibázott. Meg tudom érteni milyen csalódottságot érzett, hiszen ilyenkor csak kavarognak benned az érzelmek, és olykor ezt nehéz elviselni. Szóval nem foglalkozom az üggyel. Sok arcát láttam már Nicónak az elmúlt években. A sapka elrepült mellettem, én pedig azt gondoltam, hogy semmi gond.”

A McLaren Austinban megdöntötte nyeretlenségi rekordját

Az, hogy a McLaren Austinban nem nyert, nem túl meglepő, ezzel viszont egy negatív rekordot állított be saját történelmében a legendás wokingi gárda. Jenson Button 2012-es szezonzáró Brazil Nagydíjon aratott diadala óta 54 futamon álltak rajthoz úgy, hogy végül nem sikerült győzniük. Ezzel pedig túlszárnyalták az 1977 és 1981 közötti nehéz időszakukat, amikor 53 nagydíjig tartott a nyeretlenségi szériájuk.

konyvajanlo.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

mercedes ferrari f1 forma-1 rosberg mclaren hamilton raikkonen formula-1 f1-hírek