2015. nov 04.

Susie Wolff feladta F1-es álmait - Villámhírek az elmúlt 24 órából

írta: FormaNet
Susie Wolff feladta F1-es álmait - Villámhírek az elmúlt 24 órából

Susie Wolff feladta F1-es álmait - A szezonzáró után tesztelnek a csapatok - A Renault már megkezdte a munkát Enstone-ban - A Red Bullnak jövre biztosan nem lesz versenyképes motorja 

susie_wolff.JPG

Susie Wolff feladta F1-es álmait

A Williams női tesztpilótája nem vár tovább a csodára, hogy egyszer F1-es ülést kapjon, és szerdán délelőtt bejelentette, év végén visszavonul. Wolff 2012 áprilisában csatlakozott a Williamshez, és tavaly, illetve idén összesen négy szabadedzésen ülhetett autóba.

„Szeretném megköszönni a Williamsnek, hogy lehetővé tették számomra, hogy egy álmom valóra váljon, és F1-es autót vezethessek. Nagyszerű volt a csapattal dolgozni, de most ez a fejezet lezárul számomra, és várom az új kihívásokat”- állt a közleményben. Később a BBC-nek elárulta, hogy amikor  Valtteri Bottas márciusi hátsérülésekor nem számolt vele a csapat, akkor már nagyjából tudta, hogy nehéz helyzetben van, és azóta sem lát lehetőséget arra, hogy ülést kapjon a szériába, ezért döntött így.

„Már nyár végén meghoztam a döntést. Nagyon kevés esélyem van bekerülni az F1-be, a célom eddig az volt, hogy ott legyek a rajtrácson, de ez nehezen megvalósítható, ezért ki kellett jelölnöm egy időpontot. Valtteri sérülése nem hiszem, hogy a döntő pillanat volt, de egy olyan helyzet, amikor rájöttem, hogy ez egyre nehezebb lesz számomra. Azt kérdeztem magamtól, hogy egyáltalán megtörténik valaha? És akkor már láttam a rideg valóságot, hogy ez az álom nem fog valóra válni.”

A szezonzáró után tesztelnek a csapatok

Pirelli megerősítette, hogy a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj utáni kedden, azaz december 1-jén gumitesztet tart, melyen a 2016-os keverékeket szeretnék tesztelni a csapatokkal, illetve az új, ultralágy abroncsot is.

A programot teljes egészében a Pirelli határozza majd meg, a részvétel önkéntes, és csak egy autóval körözhetnek a csapatok. A Manor már most jelezte, hogy nem vesz részt a teszten. Az olasz gumigyártó azt szeretné, ha minél több tapasztalt versenyző venne részt a teszten, de természetesen fiatal pilótáknak is lehetőséget adnak. Az új ultralágy abroncs egyébként lila színű jelölést fog kapni, ugyanis a Pirelli nemrégiben arra kérte a rajongókat, szavazzanak kedvenc színükre, és ez kapta a legtöbb voksot.

A Renault már megkezdte a munkát Enstone-ban

A Lotus felvásárlása kapcsán a szándéknyilatkozatot már hetekkel ezelőtt aláírta a Renault, ám azóta nagy a csend a francia márka gyári alakulatként való visszatérése kapcsán. Az Autosport információ szerint azonban nem állt le a munka, és a Renault emberei már elkezdtek berendezkedni Enstone-ban. Az Autosport továbbá azt is tényként közölte, hogy a Manortól távozott technikai tanácsadó, Bob Bell visszatér majd a csapathoz, ahol egyébként korábban technikai igazgatóként dolgozott.

A Red Bullnak jövőre nem lesz versenyképes motorja

Ezt maga a tulajdonos, Dietrich Mateschitz mondta, miután a Red Bull motorkérdése a szezon vége felé közeledve sem tisztázódik. A tulajdonos további haladékot ad maguknak a helyzet megoldására, de biztos benne, hogy nem fognak versenyképes erőforráshoz jutni 2016-ra.

"Két-három héttel kitoltuk a saját magunknak állított határidőt, de biztos, hogy versenyképes motorhoz semmilyen módon nem tudunk hozzájutni. Ez az első olyan alkalom, hogy nincs alternatív ötletünk. A gyári csapatok félnek, hogy ha motort adnak nekünk, akkor gyorsabbak leszünk nálunk. Ez mindenki számára egyértelmű"- nyilatkozta Mateschitz, majd elutasította, és elképzelhetetlennek nevezte azt a pletykát, ami arról szólt, hogy a Renault a Lotus helyett esetleg felvásárolhatná Red Bullt.

konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

f1 forma-1 pirelli renault red bull formula-1 susie wolff f1-hírek