2015. nov 09.

F1 Hamilton győzelemmel tisztelegne Senna emléke előtt - Villámhírek az elmúlt 24 órából

írta: FormaNet
F1 Hamilton győzelemmel tisztelegne Senna emléke előtt - Villámhírek az elmúlt 24 órából

Hamilton első interlagosi győzelmére hajt - A Force India hétvégén bebiztosítaná ötödik helyét a bajnokságban - A Ferrari továbbra is kész motort adni a Red Bullnak - Lauda sajnálja Rosberget 

hamilton_6.JPG

 

Hamilton első interlagosi győzelmére hajt

Lewis Hamilton eddig nyolc Brazil Nagydíjon állt rajthoz a királykategóriában, ám ez idáig egyszer sem sikerült futamgyőzelmet ünnepelnie. Eddigi legjobb eredményét tavaly érte el, akkor második helyen végzett, csapattársa, Nico Rosberg mögött. A háromszoros világbajnok egyik álma, hogy végre Ayrton Senna hazájában diadalmaskodjon, és ezzel tisztelegjen példaképe előtt, akinek szintén sokat kellett várnia arra, hogy Brazíliában nyerjen.

„Ez volt Ayrton hazai pályája, így fiatalon mindig is arról álmodtam, hogy Sao Paulóban versenyezhessek. Mindig érzem a jelenlétét amikor ott vagyok. Ő egy hatalmas hős volt Brazíliában, és nagy megtiszteltetés, hogy mindig barátsággal fogadnak. Elképesztő belegondolni abba, hogy Ayrtonnak nyolc kísérletre volt szüksége, hogy nyerni tudjon itt, és számomra is ez a pálya azon kevés helyszínek közé tartozik, ahol eddig még nem tudtam futamot nyerni. Ha ezen most változtatni tudnék, azzal előtte tisztelegnék, és csodálatos fénypontja lenne ennek a fantasztikus évnek. Szóval minden erőmmel azon leszek, hogy ez megtörténjen.”

A Force India hétvégén bebiztosítaná ötödik helyét a bajnokságban

Két verseny van hátra a 2015-ös szezonból, ám a Force India biztosra szeretne menni, és egy jó eredménnyel már most hétvégén bebiztosítaná ötödik helyét a konstruktőri tabellán. A Silverstone-i bázisú csapat eddigi legjobb eredménye három hatodik hely (2011, 2013, 2014), azaz eddigi történelmének legsikeresebb szezonját zárhatná. A Force India jelenleg 41 pontos előnyt élvez a hatodik helyen álló Lotusszal szemben, így egy erős hétvégével (és a Lotus gyengélkedésével) Interlagosban pontot tehetnek az idei eredmény végére. Legjobb esetben ha a Lotus nem szerez pontot, akkor Vijay Mallya alakulatának elegendő három egység az ötödik helyhez.

"Ha Brazíliában jó eredménnyel zárunk, akkor megszerezzük az ötödik helyet a bajnokságban, így most ez a legfőbb célunk. Biztos vagyok abban, hogy megtudjuk csinálni. Ha mindkét autóval pontokat szereznénk, az egy nagyszerű lehetőség lenne arra, hogy eddigi legjobb szezonunkat ünnepelhessük”- nyilatkozta a tulajdonos, Vijay Mallya.

A Ferrari továbbra is kész motort adni a Red Bullnak

A Ferrari hagyományos "évzáró" rendezvényén, a Finali Mondialin az elnök, Sergio Marchionne többek között arról is beszélt, hogy a Ferrari továbbra is nyitott egy újfajta partnerségre a Red Bull Racinggel, de ragaszkodik ahhoz, hogy az energiaitalosok nem kaphatják ugyanazt a motort, mint a gyári csapat. Ehelyett viszont segítséget nyújtanának a Red Bullnak a motorfejlesztésben.

„Továbbra is érvényes az az opció, hogy motorpartnerek legyünk a Red Bull-lal, de nem abban a formában, hogy a Ferrariéval megegyező erőforrást kapjanak. Cégünk nyitott arra, hogy egy külön projektben erőforrásokat és műszaki segítséget nyújtson a Red Bullnak, és a Ferrari ennek keretén belül minden tőle telhetőt megtesz, hogy a Red Bull-t, vagy bármely más konstruktőrt segítse, de nem lehet szó ugyanazokról a motorokról, amikkel saját autóink versenyeznek. Nem az a cél, hogy a Mercedest legyőzzük, hanem, hogy a Ferrari ismét kiteljesedjen, és ebbe olyan lényeges dolgok is beletartoznak, amik a DNS-ünk részét képezik, ezért ostobaság lenne mesterségesen versenytársat kreálni. Mindemellett azonban képesek vagyunk mások szolgálatába is állítani a műszaki kapacitásunkat.”

Lauda sajnálja Rosberget

Austinban Lewis Hamilton begyűjtötte harmadik vb címét, miután kihasználta csapattársa, Nico Rosberg hibáját. A német rendkívül csalódott volt a hétvége után, ám a Mexikói Nagydíjra összekapta magát, ezúttal nem hibázott, és egy majdnem tökéletes hétvégét tudhatott maga mögött. Niki Lauda sajnálja Rosberget, amiért márkatársa ennyire dominált idén, de úgy véli, Mexikóban Nico bebizonyította, hogy képes felvenni a kesztyűt.

„Nicónak Austinban katasztrofális versenye volt, de Mexikóra teljesen rendbejött. Pole-ból indult, mindvégig uralta a versenyt, majd győzött. Ennél jobb munkát nem is végezhet egy versenyző, és semmi kétség a felől, hogy tökéletes munkát végzett. Fontos volt számára, hogy legyőzze Lewist, mert már oly sokszor kikapott. Sajnáltam, mert tudom, milyen érzés, ha folyton kikapsz, és a legrosszabb, amikor mindent beleadsz egy versenyen, aztán egy másik fickó lesz a bajnok. Ez a lehető legrosszabb dolog, ami egy versenyzővel megtörténhet, ezért is volt jó, hogy Mexikóban visszatért, és egy stabil vezetéssel megmutatta, hogy képes harcolni. Számomra az a legfontosabb, hogy ez a két srác ösztönözze egymást, hiszen ha ez nem történik meg, akkor nem lennének ilyen gyorsak. Ezért is vagyok boldog, hogy Nico teljesen rendben van lelkileg.”

 konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

ferrari f1 forma-1 lauda rosberg hamilton force india senna formula-1 f1-hírek