2015. nov 19.

F1 Hamilton leszólta a Ferrari két bajnokát - Villámhírek az elmúlt 24 órából

írta: FormaNet
F1 Hamilton leszólta a Ferrari két bajnokát - Villámhírek az elmúlt 24 órából

Hamilton leszólta a Ferrari két bajnokát - Hivatalos 2016-os tesztidőpontok - Vettel elég önfejű volt, amikor megérkezett a Ferrarihoz - Engedjék össze Hamilton és Rosbeget a szezonzárón - A Ferrari jövőre legyőzné a Mercedest, Räikkönen kicsit szkeptikus 

ferrari_2015_1.JPG

Hamilton leszólta a Ferrari két bajnokát 

Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy Lewis Hamilton nem kételkedik saját képességeiben, és önbizalomért sem kell a szomszédnál kopogtatnia, most viszont többek között a Räikkönen rajongókat haragíthatja magára. A brit bajnokot Sebastian Vettelről kérdezték, pontosabban arról, hogy szerinte 2016-ban a négyszeres bajnok kihívója lehet-e a bajnoki címért zajló csatában. Hamilton nem finomkodott túlságosan a válasszal, és kicsit odaszúrt Vettel ex-, illetve jelenlegi csapattársának, és közvetve ezzel a németnek is. 

„Nagyon tisztelem Sebastiant, de elég nehéz felmérni, hogy valójában mennyire jó. Sosem volt olyan csapattársa, mint például Fernando Alonso. Eddig olyan emberek voltak mellette, mint például Mark Webber, aki nem az ő szintjén állt, vagy Kimi Räikkönen, aki már túl van a csúcsformáján.”

Ami pedig olykor önteltnek tűnő stílusát illeti, Hamilton ezt a következőkkel magyarázta: „Nem nevezném önteltségnek, inkább extrémen hiszek magamban. Ez a siker kulcsa. 2007-es debütálásom előtt tisztában voltam azzal, hogy nehéz lesz legyőznöm Fernandót, ugyanakkor azt is tudtam, hogy képes vagyok rá. Ma is emlékszem arra, amikor az első futam előtt Ron Dennis azt mondta nekem, hogy ne legyek túlságosan csalódott, ha Alonsó nagyon elver, de én tudtam, hogy ez nem történhet meg.”

Hivatalos 2016-os tesztidőpontok

Szerdán a barcelonai pálya megerősítette a jövő évi téli tesztek időpontját:

Az első négynapos teszt február 22-25., a második a március 1-4. között zajlik majd. Aki a Spanyol Nagydíjra jegyet vásárol, az ingyen kilátogathat a tesztekre, de természetesen a helyszínen napijegyet is lehet vásárolni. A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj március 20-án lesz.

Vettel eléggé önfejű volt, amikor megérkezett a Ferrarihoz

Ezt a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene árulta el a négyszeres világbajnokról. A szakember arról beszélt, hogy kívülről bármennyire idillinek tűnt Vettel és a csapat kapcsolata már rögtön az év elején, azért volt néhány „bukkanó”. A német ugyanis túlságosan ragaszkodott addigi rutinjaihoz és tapasztalatához, ami egy másik csapatnál nem feltétlenül működőképes. 

„Belecsöppent a Ferrari világába, ami 360 fokos fordulatot jelentett. Nem úgy érkezett, mint egy négyszeres bajnok, hanem egy átlagemberhez hasonló hozzáállással. Meg kell mondjam, rengeteg értéket fedeztem fel benne. Elsőre bizonyos részleteket illetően kissé makacs volt, de aztán elkezdte egyre jobban megismerni a Ferrarit, és rájött, hogy milyen nagyszerű ez a csapat. Ma már mindenki nagyon szeret vele dolgozni, és megkedvelték egymást.”

"Amikor az ember nagyon belemegy a részletekbe, miközben még nem ismeri jól a céget, akkor azt hiheti, hogy a korábbi tapasztalatai megosztásával hasznosat tehet, de ez nem feltétlenül igaz. Ez neki is egy lecke volt, ami segített abban, hogy még jobban beilleszkedjen. El kell ismernem, hogy először én magam is elkövettem ezt a hibát. Azt hittem, hogy majd megérkezek Maranellóba, és egy csomó dolgot megváltoztatok. Ehelyett viszont első dolgom az volt, hogy megértsem, hol is vagyok. És amikor rájöttem, azt mondtam: ’Ez itt egy nagy hagyományokkal bíró vállalat, és most annyit tehetek, hogy minél alaposabban megismerem, és tudásommal megpróbálok egy új oldalt hozzátenni ahhoz a könyvhöz, amit egy bizonyos Enzo Ferrari megkezdett.”

Engedjék össze Hamilton és Rosberget a szezonzárón

Az ex F1-es pilóta, David Coulthard legalábbis nagyon szeretné, ha a Mercedes a szezonzáró Abu Dzabi Nagydíjat izgalmassá tenné azzal, hogy egymásnak ereszti versenyzőit. A csapatnál ugyan mindig is hangsúlyozzák, hogy a két versenyző szabadon küzdhet, de már nem egyszer bebizonyosodott, hogy például stratégiában nem igazán térhetnek el a másiktól. A 13-szoros futamgyőztes Coulthard az egyébként egyhangú szezon lezárásaként azt szeretné, ha a bajnok csapat ezúttal minden tekintetben szabadon eresztené Lewis Hamiltont és Nico Rosberget.

„Így, hogy már csak egy futam van hátra és a Mercedesnek nincs veszítenivalója, mivel mindkét bajnoki címet megnyerte, igazán ütős lenne, ha a csapat Abu Dzabiban engedné a versenyzőinek és azok mérnökeinek, hogy egy nyílt sisakos versenyt fussanak. Legalább azon az egy futamon kipróbálhatnának valami másféle megközelítést, így lenne esély arra, hogy növeljék az izgalmakat az amúgy nem túl izgalmasnak ígérkező évadzárón. A versenyzők és a mérnökök maguk dönthetnének a stratégiáról. Persze továbbra is legyen érvényben például, hogy egymással nem ütközhetnek, de mindketten fussák a saját versenyüket” – javasolta Coulthard.

A Ferrari jövőre beelőzné a Mercedest, Räikkönen kicsit szkeptikus

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene egyértelmű cél tűzött ki a következő szezonra, ez pedig nem más, mint legyőzni a Mercedest.

„Nem az a célunk, hogy jövőre még közelebb kerüljünk a Mercedeshez, hanem az, hogy megelőzzük őket. Idén már közelebb kerültünk, szóval jövőre előrébb kell lennünk náluk”- mondta el elképzelését a csapatfőnök. A technikai igazgató James Allison szerint az idei előrelépések tükrében ez egyáltalán nem lehetetlen küldetés, persze ehhez keményen kell dolgozniuk a tél folyamán. Kimi Räikkönen ugyanakkor a szokásos realista stílusával kicsit lehűtötte a kedélyeket,

„Nyilván mindig az a cél, hogy előrelépjünk, és ha megnézzük az adatokat, akkor tény, hogy egy rendkívüli szezon van mögöttünk. Ugyanakkor elég régóta vagyok itt ahhoz, hogy tudjam, soha egyetlen egy csapat sem mondja azt, hogy a jövő évi kocsink rosszabb lesz. Az biztos, hogy megtanultuk a leckét idén, és a tavalyi évhez képest sokat fejlődtünk, a cél pedig az, hogy újabb lépéseket tegyünk előre. De mindez több dolgon is múlik. Például azon, hogy a többiek mit csinálnak. Hogy hozzájuk képest elegendő lesz-e az, amit teszünk, az csak jövőre derül ki.”

 konyvajanlo.jpg

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

mercedes ferrari f1 forma-1 hamilton raikkonen formula-1 f1-hírek