2015. nov 23.

F1 Vettelt is meglepte Verstappen, Maldonado újabb kritikát kapott - Villámhírek

írta: FormaNet
F1 Vettelt is meglepte Verstappen, Maldonado újabb kritikát kapott - Villámhírek

Vettelt is meglepte Verstappen debütáló idénye – Megköttetett a Lotus-Renault üzlet – Maldonado újabb kritikusa – Hamiltonnak már nem kell megerőltetnie magát – Néhány ponttal tenné szebbé felejthető szezonját a McLaren

verstappen.JPG

Vettelt is meglepte Verstappen debütáló idénye

Eddig többen is dicsérték a Toro Rosso újonc versenyzőjét, Max Verstappent, és most beállt a sorba a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel is.  A Ferrari német versenyzője úgy véli, a jövőben nagy rivális lehet a tehetséges holland, és csapattársa, Carlos Sainz Jr szintén.

"Max valóban nagy meglepetést okozott, mert néha nagyon agresszív, sőt olykor talán túlságosan is. Összességében nagyon jó szezonja volt, hiszen eddig kétszer is negyedik helyen végzett. Nagy jövő vár rá, hiszen még rengeteg idő áll előtte ebben a korban. Biztos vagyok benne, hogy az idősebb generáció - aminek én is része vagyok – aggódhat miatta. Max és Carlos is nagyon jó munkát végzett ebben a szezonban. Jól ismerem őket, különösen Carlost, aki sokat segített a csapatnak a szimulátor teszteken, amikor még a Red Bullnál voltam. Nagyon sokat dolgozott, ezért is jó most versenyezni látni.”

Már megvan a Lotus-Renault üzlet

Hónapok óta tudni lehet, hogy a Renault gyári csapatként kézül visszatérni a szériába, a Lotus felvásárlásával. A vásárlásról szóló szándéknyilatkozat már jó ideje aláírásra került, ám azóta sem érkezett hivatalos bejelentés ez ügyben. Most a Lotus elnöke és csapatvezetője, Gerard Lopez szólalt meg, és szavaiból az derült ki, hogy az üzlet már megköttetett.

„Úgy gondolom, nagyon jól haladunk a Renault-val. Tudomásom szerint még rendezniük kell pár dolgot az FOM-mal, de ami minket illet, az üzlet gyakorlatilag megköttetett."

Maldonado újabb kritikusa

Miközben a Lotus versenyzője, Pastor Maldonado úgy gondolja, sokszor túl szigorúan büntetnek minden apró bakiért, addig a venezuelait egyre több kritika éri, és egyesek odáig jutottak, hogy nincs is helye a szériában. Legutóbb a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn nyilatkozta, hogy már nagyon bosszantó Maldonado ámokfutása, most pedig a kétszeres finn világbajnok, Mika Häkkinen mondta el véleményét. Häkkinen szerint mostanra kiderült, hogy Maldonado képtelen tanulni a hibáiból.

"Ha egy versenyző nem tanul a hibáiból, akkor keményebb szankciókra van szükség. Márpedig úgy néz ki, Maldonado semmit nem tanul a hibáiból. Szerintem a futamokon a többiek sosem tudhatják, mire számítsanak tőle. Azt meg tudom érteni, ha az utolsó körökben a győzelemért küzd valaki, de összességében inkább a józan észnek kell érvényesülnie.”

Hamiltonnak már nem kell megerőltetnie magát

Bár sokan találgatnak, hogy az utóbbi időkben Nico Rosberg lett-e erősebb, vagy Lewis Hamilton eresztett le a bajnoki cím megszerzése után, Mika Häkkinen ugyanakkor kicsit sem tartja meglepőnek, hogy a brit mostanság talán „gyengébben” szerepel. Véleménye szerint Hamilton elérte idei célját, ezért nyugodtan hátradőlhet.

„Lewis mostanra abban a helyzetben van, hogy nem muszáj győznie. Már megszerezte a bajnoki címet, így nem kell mindent beleadnia. De mivel még mindig a Mercedes a legjobb, ezért gyakorlatilag két versenyző nyerhet, és ha nem Lewis, akkor eléggé valószínű, hogy Nico lesz az.”

Néhány ponttal tenné szebbé felejthető szezonját a McLaren

Fernando Alonso és Jenson Button valószínűleg nem bánja, hogy vasárnap vége a 2015-ös szezonnak, addig viszont még van egy versenyhétvége Abu Dzabiban. A két bajnok nem meglepő módon túl nagy csodát nem vár a szezonzáróra, de azért néhány ponttal hangulatosabbá tennék a lezárást, ami nem mellesleg kellő önbizalmat adna a téli felkészülésre.

Fernando Alonso: "Az Abu Dzabi Nagydíj hétvégéje sok dolgot tartogat a McLaren-Hondának. Egy kihívásokkal teli szezon végét, egy jelentős tanulás végét, lehetőséget, hogy a lehető legtöbb adatot gyűjtsük, és folytassuk a tanulást. Mindemellett a téli időszak kezdetét, amiben mindenki teljes erőbedobással azon fog dolgozni, hogy a következő csomagunkkal nagyobb fejlődést, és jó eredményeket érjünk el. Ezen a hétvégén minden edzés egy lehetőség lesz arra, hogy még többet tanuljunk, és fejlesztéseinket átvigyük a következő évre. Ezért szokás szerint folytatjuk a harcot amilyen keményen csak tudjuk.”

Jenson Button: „Bár a pálya karakterisztikája nem igazán fekszik a csomagunknak, de reméljük, jobban teljesítünk majd, mint legutóbb Interlagosban. Ha kicsit meg tudnánk nyomni, és szereznénk néhány pontot, az biztosan nagy lökést adna a csapatnak, és minden csapattag számára nagy jutalom lenne az idén nyújtott erőfeszítésekért. Már most a téli fejlesztéseken dolgozunk, így bármilyen pozitívum a hétvégéről még több energiát adna, és segítene elindítani egy következő fejezetet. A motivációnk erősebb, mint valaha.”

konyvajanlo.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

000 facebook_banner.jpg

Szólj hozzá

f1 lotus forma-1 renault mclaren hamilton alonso vettel verstappen formula-1 f1-hírek